Op een aantal plaatsen in Nederland en België komen Amma speelt harmoniumregelmatig mensen bij elkaar die zich allemaal geraakt voelen door Amma's boodschap van liefde. Op deze avonden worden bhajans en mantra's gezongen en wordt er gemediteerd. 

De invulling van de avonden is overal hetzelfde. Amma heeft richtlijnen gegeven voor mensen die zich door haar geïnspireerd voelen en die hun spiritueel leven willen richten naar haar leringen. Er wordt gestart met een korte meditatie, gevolgd door de recitatie van de 108 namen van Amma. Daarna wordt er voorgelezen uit één van Amma's boeken en worden een aantal van Amma's Bhajans gezongen. Als laatste onderdeel is er een Arati: een ritueel met licht en vuur waarin Amma eer bewezen wordt en waarin kamfer wordt verbrand. Kamfer staat voor het ego en als het verbrandt blijft er niets over. Net zo wenst Amma voor ons dat ons ego en onze vasana's, onze slechte neigingen, verbranden in het vuur van onze devotie en spirituele beoefening. Na afloop is er nog een stille meditatie en wordt afgesloten met een aantal mantra's voor vrede en harmonie in de wereld. 

Bhajans zingen, het reciteren van Gods naam, is op zich al een meditatie. Amma zegt dat in deze drukke tijd vaak de stilte ontbreekt om in meditatie onze geest tot rust te brengen. Bhajan zingen maakt dat je je concentreert op God en op het hogere. Je komt erdoor in een meditatieve stemming. Er ontstaat innerlijke rust.


Bhajans… Concentratie… Meditatie...

Op vier plaatsen in Nederland worden bhajan-avonden gehouden met meditatie, arati en bhajans.
Kom je voor het eerst, bel dan even van tevoren.
 Amma Centrum Zeist: elke even week op donderdag
Nieuw: zondag 20 augustus de eerste satsang op zondag


Programma satsang op donderdag:
Om 18:30 uur wordt begonnen met de recitatie van de Duizend Namen van de Goddelijke Moeder (Archana), gevolgd door de Mahisasura Mardini Stotram. Je bent vanaf 18:15 uur welkom.
(Let op: dit is een kwartier vroeger dan voorheen!)

Om 20:00 uur begint de normale satsang. Als je alleen voor de satsang wil komen dan ben je vanaf 19:45 uur welkom.

De satsang wordt afgesloten met het 108 keer reciteren van de "Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu" mantra en een korte meditatie (10 minuten).

Wout Vermeulen - 06 42 69 21 78 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Driebergseweg 16a, 3708 JB ZeistProgramma satsang op zondag 20 augustus:

Om 14:00 uur wordt begonnen met de recitatie van de Duizend Namen van de Goddelijke Moeder (Archana), gevolgd door de Mahisasura Mardini Stotram. Je bent vanaf 13:45 uur welkom. 

Om 15:30 uur begint de normale satsang. Als je alleen voor de satsang wil komen dan ben je vanaf 15:15 uur welkom.

De satsang wordt afgesloten met het 108 keer reciteren van de "Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu" mantra en een korte meditatie (10 minuten).

Na deze zondagsatsang wordt een vegetarische maaltijd geserveerd. Bijdrage hiervoor is 5,-. Hartelijk welkom. Geef je op via onderstaand mailadres en telefoonnummer.

Mangalam Wesseling - 06 42 49 51 51 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Driebergseweg 16a, 3708 JB Zeist

 Berlicum: elke oneven week op donderdag

Om 18:45 uur wordt begonnen met de recitatie van de Duizend Namen van de Goddelijke Moeder (Archana), gevolgd door de Mahisasura Mardini Stotram. Je bent vanaf 18:30 uur welkom.

Om 20:00 uur begint de normale satsang. Als je alleen voor de satsang wil komen dan ben je vanaf 19:45 uur welkom.
De satsang wordt afgesloten met het 108 keer reciteren van de "Lokaha Samastaha Sukhino Bhavantu" mantra en een korte meditatie (10 minuten).

Dirk & Amrita Overlaet, Nuenveld 26, 5258 PD Berlicum

073 50 33 291 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Groningen: elke eerste en derde maandag van de maand 19.45 uur

Padma Rao Sahib, Saturnuslaan 21, 9742 EB Groningen
050 57 97 063 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Hengelo: elke laatste vrijdag van de maand 20 - 22 uur

Georgette Elders, Shakti Yoga Studio, Vijverlaan 63 in Hengelo.
06 384 102 99 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.