De Integrale Amrita Meditatie techniek® is ontstaan uit Amma's diepe verlangen om ons te helpen groeien. IAM® bevat Amma's inspiratie en is een combinatie van verschillende meditatie technieken uit de rijke wijsheidstraditie van het oude India. Het omvat een aantal eenvoudige yoga- en ontspanningsoefeningen en een gerichte meditatie.

IAM® is toegesneden op de tijd van nu. De techniek is simpel en eenvoudig te leren. Bovendien kost IAM meditatie® weinig tijd: slechts 27 minuten. Het effect is echter groot. Dagelijkse beoefening van IAM® brengt je innerlijke rust en balans.

Amma heeft de IAM techniek® in 2003 voor het eerst aan haar naaste leerlingen overgedragen. Op dit moment wordt de techniek overal ter wereld onderwezen door speciaal getrainde leraren.
 

De werking van de geest 

Onze geest en gedachten bepalen wat we denken, hoe we de wereld zien en hoe we reageren. Echter, de meesten van ons hebben nauwelijks grip op die innerijk wereld van gedachten en emoties. Veel van ons gedrag wordt door onze innerlijke dialoog bepaald.

Amma zegt vaak dat dit voortkomt uit de onverwerkte emoties en ervaringen diep binnen in ons. Een ongecontroleerde innerlijke dialoog kost ons veel energie. Energie die ook gebruikt zou kunnen worden voor de eigen ontwikkeling of om anderen te helpen en zo een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Voor meditatie hoef je niets in je leven te veranderen. Je kunt blijven doen wat je doet. Je hoeft er alleen wat ruimte voor vrij te maken in je dagelijks ritme. Echter, door de toevoeging van meditatie zal veranderen hoe je de dingen beleeft.

Je innerlijke belevingswereld verandert. De IAM techniek brengt je bij de stilte in jezelf, bij je bron. Vanuit die bron kunnen je talenten, dat wil zeggen je unieke innerlijk potentieel, tot bloei komen. Je wordt een mooier, liefdevoller en gelukkiger mens. Je komt stap voor stap tot Zelfrealisatie.
 

Wat is het geheim achter deze verandering?

Meditatie helpt je om door te dringen tot nieuwe lagen van je bewustzijn. Meditatie voegt niets toe van buitenaf, integendeel, het gaat voorbij je aangeleerde responsen en conditioneringen en brengt je aangeboren innerlijke kracht en helderheid naar boven.

Meditatie is een techniek, een instrument dat je in contact brengt met delen van jezelf die alleen in de stilte te vinden zijn. Natuurlijk leidt meditatie tot rust en ontspanning, maar dat is slechts een fractie van wat het met je doet. In feite is meditatie de manier om inzichten over jezelf te krijgen. Deze komen naar boven in diepere lagen van je bewustzijn. Het helpt je om je doelen te formuleren en te bereiken.

Kortom: meditatie leidt tot transformatie in je dagelijks leven. Onrust en haast maken plaats voor een nieuwe balans en harmonie.

Praktische info

Voor vragen en om je op te geven voor de IAM Meditatie cursussen in Nederland kun je een email sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de curssusen raden we aan om gemakkelijke, ruim zittende kleding aan te trekken (bv een joggingbroek, t-shirt). Verder vragen we je papier en pen mee te nemen en indien niet anders vermeldt ook een eigen (lichte) lunch. De cursussen omvatten een aantal dagdelen en het is niet mogelijk om maar één deel te volgen.