BuitenJan 26-27-28 april 2013

Net als de vorige jaren is hiervoor de Buitenjan afgehuurd, een prachtige locatie onder de rook van Veldhoven dichtbij Eindhoven. Voor degenen die er nog niet geweest zijn:  De Buitenjan heeft goede slaapzalen en een grote groepsruimte, een theaterzaal waar we satsang en archana kunnen houden, een schattig kapelletje waar we films kunnen draaien en kleinere zalen om te mediteren, yoga te doen, en workshops te houden en er is een prachtig bos om te wandelen.
 

Een Amma weekend wordt georganiseerd, verzorgd en beleefd door en voor ons allemaal. Daarom wordt iedereen gevraagd een uurtje seva per dag te doen.  

IMG_9750.JPG   IMG_9796.JPG
 

Impressie Amma weekend 26-27-28 april 2013 (geschreven door Danielle)

Amma weekend was voor mij een hartverwarmende, liefdevolle belevenis vol inspiratie.

Het Buitenjan ligt aan de voet van een prachtig bos, waardoor Kashmiri en ik na een lange reis uit Groningen het ook niet konden laten om eerst een wandeling te maken.

Voor mij was het de eerste keer op een Amma-weekend, waardoor ik het vrij spannend vond om nieuwe mensen te leren kennen. Maar algauw was de spanning verdwenen, er heerste een hele gemoedelijke sfeer.

Na een lekker soepje en kennismaking hebben we bhajans gezongen in de tempelruimte. Wat een binnenkomer!  Zingen vanuit het hart en voor Amma geeft zoveel energie en blijdschap. 

Op het Amma weekend wordt je heel vrij gelaten in wat je wilt doen, of je nou het hele weekend seva wilt doen, of iedere workshop mee wilt maken. Alles is mogelijk. Wel merkte ik dat ik zo genoot van de seva. Omdat je door actief mee te helpen aan het Amma-weekend je, je meer verbonden voelt met elkaar.

De tweede dag begon al vroeg  met archana en daarna was er de mogelijkheid voor I Am meditatie of yoga. Zelf had ik erg de behoefte aan de natuur en daarom was het voor mij ideaal  en verfrissend om het bos in te gaan.  

De tweede dag was vol van inspirerende workshops. Wat mij vooral is bijgebleven, is de stembevrijding workshop, waar wij gingen zingen als Kali en Krishna, en ons echt gingen inleven alsof wij Kali of Krishna waren. Zo merkte ik met veel meer kracht en durf te kunnen zingen. Wat een bevrijding en mooie ontdekking.   

Als finishing touch op de tweede dag, sloten velen de dag af met Biodanza. Ik had niet verwacht dat het zoveel losmaakt. Het was expressief dansen en mooie oefeningen zoveel individueel als met in koppels en in de groep. Er werd zoveel gelachen, gevoelt en soms zelfs een traantje gelaten.  

Interessant waren de workshops over de Upanishads & de workshop over de invloed van klank en geluid. Het gaf echt verdieping in het weekend. De workshop over de Upanishads waren zo verrassend en werd gegeven vol passie. Na de workshop was voor ons duidelijk dat wanneer je denk het Absolute ervaren of gevoelt te hebben of je denkt het Absolute te kennen. Het dat dan niet is… Dus als verwarrende mensen kwamen wij uit de workshop. Maar met wel de interesse om nu eens de Upanishad door te nemen.  

’s Middags aten wij een Indiase maaltijd, werkelijk waar ongelooflijk lekker! De liefde van de toewijding tijdens de bereiding werd zo geproefd.  Met kokosrijst, grote kikkererwten in heerlijke saus, raita en pappadums werden verhalen gedeeld aan lange tafels.  

Het was zo mooi om te zien dat iedereen één is tijdens het weekend. Iedereen wordt er bij betrokken, en als je tijd voor jezelf wilt. Dan is dat ook geen probleem. Het voelde werkelijk als één familie die elkaar al een tijd lang kent. 

Voor mij was het een prachtig weekend, met mooie mensen, inspirerende activiteiten  en Amma’s aanwezigheid was volop te voelen. Mij valt altijd op dat tijdens de momenten die weinig kosten, je het meest intens beleeft. Hier bedoel ik mee de momenten van het genieten van de maaltijd in stilte, de rust na de Aarati, of nu het zitten thuis achter mijn laptop na een Amma weekend. Dan voel ik Amma in mijn hart als een bron van stromende liefde.