Menu

Bhagavati Seva Puja met Br. Viveka

Bhagavati Seva Puja & SATSANG met Brahmachari ViVEKA

Op woensdagavond 3 januari zal Brahmachari Viveka een speciale ceremonie uitvoeren voor de wereldvrede en voor het nieuwe jaar: de Bhagavati Seva Puja. Deelname aan de puja kan helpen om blokkades op te ruimen en om voorspoed te creëren. De avond tegen een donatie voor iedereen toegankelijk. Als je wilt deelnemen aan de puja zelf zijn de kosten € 80. Het is mogelijk om aansluitend op de puja in het Amma Centrum te blijven slapen.

Puja’s helpen om karma te verlichten

Amma zegt dat 95% van ons lichamelijk, geestelijk of materiële lijden veroorzaakt wordt door karma, handelingen uit vorige levens. De mate waarin jouw karma tijdens je leven doorwerkt wordt bepaald door de invloed van de planeten op je horoscoop (de stand van de planeten tijdens je geboorte). Amma zegt dat het doen van puja een krachtige manier is om het negatieve effect van karma te verminderen.

Pujas en Homas zijn speciale ceremonies die ons helpen om innerlijke concentratie te bereiken. De gebruikte elementen zoals vuur en water, de verlichting van olielampen, het verbranden van bepaalde grassen, bossen en kamfer, het zingen van mantra’s en kirtans wekken archaïsche herinneringen op. We kunnen ons gemakkelijker concentreren en onze verbinding met het goddelijke wordt versterkt.

Pujas en Homas worden traditioneel beoefend om obstakels in het leven te verwijderen en om de effecten van het moderne leven, zoals stress, angst en depressie, te verminderen. Pujas zouden een harmoniserend effect hebben, zowel voor ons persoonlijk leven als op de hele leefomgeving.

Wat is de Bhagavati Seva Puja?

De Bhagavati Seva Puja is een oeroude ceremonie waarbij de Goddelijke Moeder wordt vereerd. De puja verloopt volgens de Indiase traditie uit Kerala, net als de puja’s in Amritapuri. In de puja wordt de Goddelijke Moeder vereerd in drie aspecten: het scheppende, het onderhoudende en het transformerende aspect. Het doen van een Bhagavati Seva Puja brengt zowel spirituele als materiële voorspoed, vervulling van wensen, bescherming tegen ongeluk en negatieve krachten, en helpt om obstakels te verwijderen. De puja wordt opgedragen aan moeder Aarde en aan de wereldvrede.

Het verloop van de Bhagavati Seva Puja

Het puja-ritueel duurt ongeveer 2 uur. Hierbij wordt eerst de ruimte gezuiverd en daarna worden de goden uitgenodigd om aanwezig te zijn. Dan worden tal van gebeden, mantra’s en mudras geofferd, evenals ghee (geklaarde boter) en bloemblaadjes. Het pujaritueel start met de recitatie van Amma’s 108 Namen, dan volgen bhajans voor Amma, Ganesha en Devi. Na ongeveer 45 minuten worden de 1000 namen van de Goddelijke Moeder gereciteerd, waarna afgesloten wordt met de Mahishasuramardini Stotram. Na afloop is er in het restaurant thee en soep.

Deelnemen aan de puja

Je kunt alleen aan deze puja deelnemen als je je van tevoren aanmeldt. Je kunt de puja ook voor iemand aanvragen die niet zelf aanwezig kan zijn.

De pujari leest aan het begin van de puja de namen van alle ingeschrevenen en doet daarbij een sankalpa (bekrachtiging) voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor de puja. Na de ceremonie krijgen de deelnemers gezegend Prasad met o.a. heilige as en kumkum en een Indiase zoete lekkernij.

Geef bij je aanmelding je naam en geboortester (Nakshatra) op. Als je die niet weet kun je die op deze site opzoeken. Je moet dan wel je exacte geboortetijd en plaats weten. Als je die niet weet kun je ook Karthika kiezen, dat is Amma’s geboortester. Deelname aan de puja kost € 80. De opbrengst van de puja komt ten gunste van Amma’s projecten.

Programma

woensdag 3 januari

Inloop vanaf 18:00 uur

19:00 uur Satsang: lezing door Br. Viveka
over zijn ervaring met Amma

20:00 uur: Bhagavati Seva Puja

22:00 uur Einde puja, stilte, aflsuiting

Wil je meehelpen in de voorbereiding?
Mail dan naar De voorbereidingen starten al in de ochtend.

De puja op 3 januari is voor iedereen toegankelijk

Aanmelding
Met dit formulier kun je je aanmelden om actief deel te nemen aan de puja of om alleen maar bij te wonen.
Aanmeldformulier

Elke donatie t.b.v. het Amma Centrum is welkom.

Locatie: Amma Centrum Nederland, Driebergseweg 16a, 3708 JB Zeist

Ook op 14 april zal er een Bhagavati Seva Puja zijn o.l.v. Brahmacharini Amritapriya, met de volgende dag een spirituele lezing. 

Wie is Brahmachari Viveka?

Brahmachari Viveka komt uit Japan en woont in Amritapuri. HIj reist al vele jaren mee met tours en verricht daar puja’s en homa’s.

Agenda

 1. Stemwerk in Amma Centrum

  25 september 19:30 - 21:30
 2. Bijzonder sponsorconcert & Br. Shubamrita in het Amma Centrum

  29 september 13:00 - 20:30
 3. Bhajanavond

  3 oktober 18:30 - 22:00
 4. Satsang op Zondag in het Amma Centrum

  6 oktober 14:00 - 16:00
 5. Kindersatsang in het Amma Centrum

  6 oktober 14:00 - 16:00
 6. Stemwerk in Amma Centrum

  9 oktober 19:30 - 21:30
 7. Bhajanavond

  17 oktober 18:30 - 22:00
 8. Kirtan en mantra’s zingen met Kirtan Bliss

  27 oktober 14:30 - 16:30
 9. Bhajanavond

  31 oktober 18:30 - 22:00
 10. Satsang op Zondag in het Amma Centrum

  3 november 14:00 - 16:00