Menu

Bhagavati Seva Puja met Bri. Amritapriya

Bhagavati Seva Puja
met Brahmacharini Amritapriya

Puja’s helpen om karma te verlichten

Amma zegt dat 95% van ons lichamelijk, geestelijk of materiële lijden veroorzaakt wordt door karma, handelingen uit vorige levens. De mate waarin jouw karma tijdens je leven doorwerkt wordt bepaald door de invloed van de planeten op je horoscoop (de stand van de planeten tijdens je geboorte). Amma zegt dat het doen van puja een krachtige manier is om het negatieve effect van karma te verminderen.

Pujas en Homas zijn speciale ceremonies die ons helpen om innerlijke concentratie te bereiken. De gebruikte elementen zoals vuur en water, de verlichting van olielampen, het verbranden van bepaalde grassen, bossen en kamfer, het zingen van mantra’s en kirtans wekken archaïsche herinneringen op. We kunnen ons gemakkelijker concentreren en onze verbinding met het goddelijke wordt versterkt.

Pujas en Homas worden traditioneel beoefend om obstakels in het leven te verwijderen en om de effecten van het moderne leven, zoals stress, angst en depressie, te verminderen. Pujas zouden een harmoniserend effect hebben, zowel voor ons persoonlijk leven als op de hele leefomgeving.

 

Wat is de Bhagavati Seva Puja?

De Bhagavati Seva Puja is een oeroude ceremonie waarbij de Goddelijke Moeder wordt vereerd. De puja verloopt volgens de Indiase traditie uit Kerala, net als de puja’s in Amritapuri. In de puja wordt de Goddelijke Moeder vereerd in drie aspecten: het scheppende, het onderhoudende en het transformerende aspect. Het doen van een Bhagavati Seva Puja brengt zowel spirituele als materiële voorspoed, vervulling van wensen, bescherming tegen ongeluk en negatieve krachten, en helpt om obstakels te verwijderen. De puja wordt opgedragen aan moeder Aarde en aan de wereldvrede.

Het verloop van de Bhagavati Seva Puja

Het puja-ritueel duurt ongeveer 2 uur. Hierbij wordt eerst de ruimte gezuiverd en daarna worden de goden uitgenodigd om aanwezig te zijn. Dan worden tal van gebeden, mantra’s en mudras geofferd, evenals ghee (geklaarde boter) en bloemblaadjes. Het pujaritueel start met de recitatie van Amma’s 108 Namen, dan volgen bhajans voor Amma, Ganesha en Devi. Na ongeveer 45 minuten worden de 1000 namen van de Goddelijke Moeder gereciteerd, waarna afgesloten wordt met de Mahishasuramardini Stotram. Na afloop is er in het restaurant thee en soep.

Deelnemen aan de puja

Je kunt alleen aan deze puja deelnemen als je je van tevoren aanmeldt. Je kunt de puja ook voor iemand aanvragen die niet zelf aanwezig kan zijn. Per inschrijving kunnen twee mensen aanwezig zijn bij de puja, maar de positieve invloed van de puja gaat uiteraard vooral naar degene op wiens naam de puja is aangevraagd.

De pujari leest aan het begin van de puja de namen van alle ingeschrevenen en doet daarbij een sankalpa (bekrachtiging) voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor de puja. Na de ceremonie krijgen de deelnemers gezegend Prasad met o.a. heilige as en kumkum en een Indiase zoete lekkernij.

Geef bij je aanmelding je naam en geboortester (Nakshatra) op. Als je die niet weet kun je die op deze site opzoeken. Je moet dan wel je exacte geboortetijd en plaats weten. Als je die niet weet kun je ook Karthika kiezen, dat is Amma’s geboortester. Deelname aan de puja kost € 90,-. De opbrengst van de puja komt ten gunste van Amma’s projecten.

Programma 16 maart 2019

Inloop vanaf 17:00 uur

18:00 uur: Bhagavati Seva Puja

21:00 uur Afsluiting in stilte

Iedereen is welkom bij de puja. 

Kosten
Om de puja bij te wonen  kost  € 5,-.

Als je actief wilt deelnemen aan de puja, waarbij de pujari een gebed voor jou doet kost € 90,-.

Aanmelden 

Wil je meehelpen in de voorbereiding?
Mail dan voor 1 maart naar De voorbereidingen starten al in de ochtend.

Elke donatie t.b.v. het Amma Centrum is welkom.

Locatie: Amma Centrum Nederland, Driebergseweg 16a, 3708 JB Zeist

Op zondag 17 maart 2019 houdt Bri. Amritapriya een spirituele lezing in het Amma Centrum.

Wie is Brahmacharini Amritapriya?

Brahmacharini Amritapriya komt uit Frankrijk. Ze woont sinds 1990 in Amritapuri. Voor aan haar inwijding als pujari (priester) vertaalde ze talrijke artikelen en boeken over Amma in het Frans. In 2014 vroeg Amma haar om puja’s en homa’s te doen in het westen, om zo mensen te helpen bij het verminderen van blokkades in hun leven en om zo bij te dragen aan vrede en harmonie. Dat Amma vrouwen tot priester benoemt is in India niet onomstreden, maar ze grijpt hiermee terug op een oude traditie uit de Sanathana Dharma (de Vedische cultuur van het oude India), waarin vrouwen en mannen gelijkwaardig zijn.

Agenda

 1. Kirtan en mantra’s zingen met Kirtan Bliss

  1 februari 19:30 - 21:30
 2. Satsang op Zondag in het Amma Centrum

  2 februari 14:00 - 16:00
 3. Bhajanavond

  6 februari 18:30 - 22:00
 4. IAM-meditatie cursus

  7 februari 19:30 - 8 februari 16:00
 5. Bhajanavond

  20 februari 18:30 - 22:00
 6. Mahashivaratri

  21 februari 18:30 - 22:00
 7. Satsang op Zondag in het Amma Centrum

  1 maart 14:00 - 16:00
 8. Bhajanavond

  5 maart 18:30 - 22:00
 9. Kirtan en mantra’s zingen met Kirtan Bliss

  8 maart 14:30 - 16:30
 10. Bhajanavond

  19 maart 18:30 - 22:00