Het is mogelijk om een dag of langer, weken of zelfs maanden,  in de ashram te verblijven en deel te nemen aan het ashramleven. Zo'n bezoek is voor velen van grote persoonlijke betekenis. Als je naar de ashram wilt komen dan verzoekt de ashramorganisatie je vriendelijk om hen tenminste zeven dagen van tevoren (maar liever eerder) over je komst in te lichten door het formulier in te vullen op:  eservice.amritapuri.org/visit/ (Amma is veel op reis, dus als je haar beslist wilt ontmoeten, raadpleeg dan het tourschema.) Meestal is Amma in de Ashram in augustus, september en december.

De ashram biedt eenvoudige huisvesting in flats met een eigen wc en douche. Je deelt een kamer met andere bezoekers. Echtparen en gezinnen krijgen een eigen kamer. Als je problemen hebt met je gezondheid of als je speciale wensen hebt dan kun je dat aangeven op het formulier in bovengenoemde link.
De kosten van het verblijf zijn US $ 100 per maand. Als je korter dan een maand blijft, wordt een evenredige dagprijs in rekening gebracht. Voor kinderen onder de zes jaar is het verblijf gratis en voor kinderen tussen 6 en 12 jaar betaal je de halve prijs. In dit bedrag zijn drie eenvoudige Indiase rijstmaaltijden per dag inbegrepen. Niet-scherp westers eten is verkrijgbaar tegen betaling.
Als je veel transpireert is het goed om veel vocht tot je te nemen (2 tot 3 liter per dag) in de vorm van gezuiverd drinkwater, soep, thee enz. Ook kokosnoten die in overvloed aanwezig zijn vormen een prima supplement tegen uitdroging en de mineralen die je daarbij verliest. Let er ook op dat je extra zout op je eten doet. Er zijn diverse tappunten met gezuiverd water en er zijn flessen water te koop.

Routebeschrijving

Met het vliegtuig en taxi: de twee dichtstbijzijnde vliegvelden zijn in Thiruvananthapuram (het vroegere Trivandrum) (120 km ten zuiden van Amritapuri) en in Cochin (160 km ten noorden). Je kunt op bovengenoemd formulier aangeven of je opgehaald wilt worden door een ashram taxi. Je kunt je ook op het vliegveld tot de 'Airport Taxi Service' wenden en vragen naar een 'pre-paid taxi' naar 'Mata Amritanandamayi Ashramam' in Amritapuri in Parayakadavu (spreek uit als 'Parayakadau.') De reis van Trivandrum duurt ongeveer 3 uur en kost circa Rs. 2300. Vanaf Cochin duurt de reis ongeveer 4 uur en kost circa Rs. 3500. Vraag om vanaf Karunagappally over de 'Beach Road' te gaan. Deze weg gaat via een brug over de backwaters en brengt je direct op het ashramterrein. Anders word je in Vallickavu (spreek uit als 'Vallikau') afgezet. Vanaf daar kun je dan de brug over de backwaters nemen die rechtsreeks bij de ashram uitkomt.

Met de trein: Kayamkulam (12 km ten noorden van Amritapuri) of in Karunagapally (10 km ten zuiden) zijn de belangrijkste stations. Vandaar uit kun je je met een kleine auto-riksha of taxi naar Vallickavu of Amritapuri (spreek uit 'Vallikau') laten brengen. De auto-riksha en bus vanaf Karunagapally zet je naast of in Amritapuri af. Als je met de bus/auto-riksha uit Kayankulam komt, stap je uit in Vallikavu en ga je vanaf hier ga de brug over die naar de ashram aan de overkant leidt. 

Met de bus: vanuit het busstation in Thirivanantapuram kun je een bus nemen tot Karunagapally (express bus). Vandaar uit kun je de bus, auto-riksha, of taxi nemen naar Amritapuri. Het busstation van Thirivanantapuram is vanaf het vliegveld bereikbaar met riskha of taxi, of met een lokale streekbus.

Heb je verder nog vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Goede reis!