Menu

IAM® voor kinderen en jongeren

De hedendaagse samenleving kan behoorlijk stressvol zijn – ook voor kinderen en jongeren. Door de snelle technologische vooruitgang ervaren jongeren en kinderen jammer genoeg steeds vaker de druk van het snelle moderne leven. Dit kan zich uiten in nervositeit en angstigheid. Deze opgebouwde stress is op langer termijn niet goed voor de gezondheid en kan gedragsproblemen veroorzaken.

Meditatie en yoga helpen de mensheid al eeuwen om een vredige en heldere geest te verkrijgen. Ook voor kinderen en jongeren kan meditatie helpen om stress te verminderen en meer rust te vinden. De vele voordelen van meditatie zijn inmiddels aangetoond in verschillende onderzoeken. Zo bleek dat regelmatige beoefening van meditatie:

  • de concentratie verbeteren, wat resulteert in een beter geheugen en betere cijfers op school
  • spanning en stress verminderen, wat een positief effect kan hebben op relaties
  • creativiteit en efficiëntie verhogen
  • fysieke en mentale gezondheid verbeteren
  • meer energie geven
  • agressie verminderen

Dit kan resulteren in een positievere levenshouding – wat zich vervolgens weer vertaalt naar een betere houding tegenover familie, vrienden en leraren.

Integrale Amrita Meditatie techniek® speciaal voor de jeugd

De IAM® voor de jeugd is een simpele, toch krachtige, meditatie techniek. De techniek omvat rustige yoga oefeningen met een makkelijk uit te voeren meditatie programma. Het kan worden uitgevoerd in slechts 20 minuten.

Amma heeft twee versies van Jeugd IAM ontwikkeld, voor twee verschillende leeftijdsgroepen:
– voor de leeftijdsgroep tussen 10 – 14 jaar
– voor de leeftijdsgroep tussen 15 – 18 jaar

Kinderen en jonge mensen pikken meditatie snel en natuurlijk op, daarom duren de cursussen voor Jeugd IAM® slechts een dagdeel. Cursussen worden bij genoeg animo het hele jaar door gehouden op verschillende locaties in het land. Jeugd IAM® wordt tevens gedoceerd tijdens retraites van Stichting Vrienden van Amma Nederland en de tijdens de AYUDH Jeugdweek.

Het leren van de Jeugd IAM® is kosteloos, al zal zo nodig een bijdrage gevraagd worden voor de huur van de ruimte. Uiteraard is er de mogelijkheid wat extra te doneren, wat geheel ten goede komt van Amma’s vele charitieve projecten over de hele wereld. Voor meer informatie over Amma’s projecten, ga naar de website voor Embracing the World.

Wilt je meer informatie over Jeugd IAM of wil je je opgeven, stuur dan een e-mail naar 

 

‘Die kinderlijke onschuld diep in jou… is God’

-AMMA