Menu

IAM® Meditatiecursus

De IAM® (Integrale Amrita Meditatie techniek) is ontstaan uit Amma’s diepe verlangen om ons te helpen groeien. IAM is door Amma gecreëerd en geworteld in de rijke wijsheidstraditie van het oude India. Het omvat een aantal eenvoudige yoga – en ontspanningsoefeningen en een gerichte meditatie.

Amma heeft de IAM techniek in 2003 voor het eerst aan haar naaste leerlingen overgedragen. Op dit moment wordt de techniek overal ter wereld onderwezen door speciaal getrainde leraren. IAM is toegesneden op de tijd van nu. De techniek is simpel en eenvoudig te leren.

Bovendien kost IAM meditatie weinig tijd: afhankelijk van de versie tussen de 20 en 35 minuten per dag. Het effect is echter groot. Dagelijkse beoefening van IAM brengt je innerlijke rust en balans.

IAM35
De klassieke IAM is een meditatie die begint met 10 eenvoudige yoga/ontspanningsoefeningen. Het meditatiegedeelte omvat o.a. een geleide meditatie, ademhalingsoefeningen en chakra-meditatie. De beoefening van IAM35 duurt ongeveer 35 minuten. Je kunt de IAM35 leren in een cursus van 3 dagdelen.

IAM20
Amma heeft deze IAM samengevat uit de IAM35 om hem beter inzetbaar te maken voor het bedrijfleven, het leger, studenten en iedereen die wel graag een moment van meditatie wil doen, maar minder tijd heeft daarvoor. De IAM20 omvat 8 eenvoudige ontspanningsoefeningen en een geleide meditatie. De beoefening van IAM20 duurt ongeveer 20 minuten. Je kunt de IAM20 leren in een cursus van 4 uur.

Hieronder een korte introductiefilm.
Klik hier voor de originele website uit India (http://iam-meditation.org).

Praktisch – IAM35 cursus

De cursussen starten altijd op vrijdagavond om 19:30 uur en eindigen op zaterdagmiddag om 17 uur. Het is op dit moment niet mogelijk om in het Amma Centrum te overnachten.

Kosten
We vragen een onkostenvergoeding van € 40,-. Dat is inclusief koffie en thee en een lunch op zaterdag middag. Het bedrag kan ter plekke worden betaald, het liefst per PIN.
Op Amma’s suggestie is de cursus zelf gratis. Een donatie voor Amma’s Embracing the World projecten wordt zeer op prijs gesteld.

Aanmelding
Er zijn door de corona maatregelen maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Daarom vindt aanmelding plaats via email. Stuur een email naar .
Als er nog plek is krijg je een bevestigingsemail met daarin ook de richtlijnen die het Amma Centrum hanteert m.b.t. corona. Als je interesse hebt, wacht dan niet te lang met inschrijven!

Info
Bij vragen, mail naar 

Locatie
Amma Centrum, Driebergseweg 16a, Zeist

´Meditatie is zo waardevol als goud’

– Amma

Agenda

Toekomstige cursusdata
  1. IAM-meditatie cursus

    6 november 19:30 - 7 november 17:00