Menu
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

 

1 januari 10:30 - 13:00

Bhagavati Seva Puja (online)

Op vrijdagochtend 1 januari vindt er de Bhagavati Seva Puja in Amritapuri plaats (Nederlandse tijd: 10:30 uur). Deelname aan de puja kan helpen om blokkades op te ruimen en om voorspoed te creëren.

Puja’s helpen om karma te verlichten

Amma zegt dat 95% van ons lichamelijk, geestelijk of materiële lijden veroorzaakt wordt door karma, handelingen uit vorige levens. De mate waarin jouw karma tijdens je leven doorwerkt wordt bepaald door de invloed van de planeten op je horoscoop (de stand van de planeten tijdens je geboorte). Amma zegt dat het doen van puja een krachtige manier is om het negatieve effect van karma te verminderen.

Pujas en Homas zijn speciale ceremonies die ons helpen om innerlijke concentratie te bereiken. De gebruikte elementen zoals vuur en water, de verlichting van olielampen, het verbranden van bepaalde grassen, bossen en kamfer, het zingen van mantra’s en kirtans wekken archaïsche herinneringen op. We kunnen ons gemakkelijker concentreren en onze verbinding met het goddelijke wordt versterkt.

Pujas en Homas worden traditioneel beoefend om obstakels in het leven te verwijderen en om de effecten van het moderne leven, zoals stress, angst en depressie, te verminderen. Pujas zouden een harmoniserend effect hebben, zowel voor ons persoonlijk leven als op de hele leefomgeving.

Wat is de Bhagavati Seva Puja?

De Bhagavati Seva Puja is een oeroude ceremonie waarbij de Goddelijke Moeder wordt vereerd. De puja verloopt volgens de Indiase traditie uit Kerala. In de puja wordt de Goddelijke Moeder vereerd in drie aspecten: het scheppende, het onderhoudende en het transformerende aspect.

Het doen van een Bhagavati Seva Puja brengt zowel spirituele als materiële voorspoed, vervulling van wensen, bescherming tegen ongeluk en negatieve krachten, en helpt om obstakels te verwijderen. De puja wordt opgedragen aan moeder Aarde en aan de wereldvrede.

Het verloop van de Bhagavati Seva Puja

Het puja-ritueel duurt ongeveer 2 uur. Hierbij wordt eerst de ruimte gezuiverd en daarna worden de goden uitgenodigd om aanwezig te zijn. Dan worden tal van gebeden, mantra’s en mudras geofferd, evenals ghee (geklaarde boter) en bloemblaadjes. Het pujaritueel start met de recitatie van Amma’s 108 Namen, dan volgen bhajans voor Amma, Ganesha en Devi. Na ongeveer 45 minuten worden de 1000 namen van de Goddelijke Moeder gereciteerd, waarna afgesloten wordt met de Mahishasuramardini Stotram.

Deelnemen aan de puja

Je kunt alleen aan deze puja online deelnemen als je je van tevoren aanmeldt. Je kunt de puja ook voor iemand aanvragen die niet zelf aanwezig kan zijn.

Aanmeldformulier

De pujari leest aan het begin van de puja de namen van alle ingeschrevenen en doet daarbij een sankalpa (bekrachtiging) voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor de puja. Na de ceremonie krijgen de deelnemers gezegend Prasad met o.a. heilige as en kumkum via de post toegestuurd.

Geef bij je aanmelding je naam en geboortester (Nakshatra) op. Als je die niet weet kun je die op deze site opzoeken. Je moet dan wel je exacte geboortetijd en plaats weten. Als je die niet weet kun je ook Karthika kiezen, dat is Amma’s geboortester. Deelname aan de puja kost € 90. De opbrengst van de puja komt ten gunste van Amma’s projecten.

“Als je spiritualiteit begrijpt, dan breng je balans in je leven. Het helpt je om rustig en bij te zijn. Het leert je hoe je op een goede manier in de wereld kunt leven. De oceaan is prachtig als je geleerd hebt om te zwemmen. Maar voor iemand die niet kan zwemmen, kan de oceaan gemakkelijk een gevaarlijk avontuur worden. Zo is het ook met het leven, het gaat erom dat je je innerlijke rust bewaart.”
– Br. Shubamrita