Menu

 

Bhagavati Seva Puja – zaterdag 28 oktober om 19:00 uur

Op zaterdagavond 28 oktoberi zal Yamunah uit Engeland een speciale ceremonie uitvoeren voor de wereldvrede: de Bhagavati Seva Puja. Deelname aan de puja kan helpen om blokkades op te ruimen en om voorspoed te creëren. De avond is tegen een donatie voor iedereen toegankelijk. Als je wilt deelnemen aan de puja zelf zijn de kosten € 90.

Puja’s helpen om karma te verlichten

Amma zegt dat 95% van ons lichamelijk, geestelijk of materiële lijden veroorzaakt wordt door karma, handelingen uit vorige levens. De mate waarin jouw karma tijdens je leven doorwerkt wordt bepaald door de invloed van de planeten op je horoscoop (de stand van de planeten tijdens je geboorte). Amma zegt dat het doen van puja een krachtige manier is om het negatieve effect van karma te verminderen.

Pujas en Homas zijn speciale ceremonies die ons helpen om innerlijke concentratie te bereiken. De gebruikte elementen zoals vuur en water, de verlichting van olielampen, het verbranden van bepaalde grassen, bossen en kamfer, het zingen van mantra’s en kirtans wekken archaïsche herinneringen op. We kunnen ons gemakkelijker concentreren en onze verbinding met het goddelijke wordt versterkt.

Pujas en Homas worden traditioneel beoefend om obstakels in het leven te verwijderen en om de effecten van het moderne leven, zoals stress, angst en depressie, te verminderen. Pujas zouden een harmoniserend effect hebben, zowel voor ons persoonlijk leven als op de hele leefomgeving.

Wat is de Bhagavati Seva Puja?

De Bhagavati Seva Puja is een oeroude ceremonie waarbij de Goddelijke Moeder wordt vereerd. De puja verloopt volgens de Indiase traditie uit Kerala, net als de puja’s in Amritapuri. In de puja wordt de Goddelijke Moeder vereerd in drie aspecten: het scheppende, het onderhoudende en het transformerende aspect. Het doen van een Bhagavati Seva Puja brengt zowel spirituele als materiële voorspoed, vervulling van wensen, bescherming tegen ongeluk en negatieve krachten, en helpt om obstakels te verwijderen. De puja wordt opgedragen aan moeder Aarde en aan de wereldvrede.

Het verloop van de Bhagavati Seva Puja

Het puja-ritueel duurt ongeveer 2,5 uur. Hierbij wordt eerst de ruimte gezuiverd en daarna worden de goden uitgenodigd om aanwezig te zijn. Dan worden tal van gebeden, mantra’s en mudras geofferd, evenals ghee (geklaarde boter) en bloemblaadjes. Het pujaritueel start met de recitatie van Amma’s 108 Namen, dan volgen bhajans voor Amma, Ganesha en Devi. Na ongeveer 45 minuten worden de 1000 namen van de Goddelijke Moeder gereciteerd, waarna afgesloten wordt met de Mahishasuramardini Stotram. Na afloop is er in het restaurant thee en soep.

Deelnemen aan de puja

Als je actief deelneemt aan de puja dan zal Br. Yamunah een speciaal gebed voor jou doen, voorafgaand aan de puja. Deelname aan de puja kost € 90,-.
Je kunt de puja ook voor iemand aanvragen die niet zelf aanwezig kan zijn. Na de ceremonie krijgen de actieve deelnemers gezegend Prasad met o.a. heilige as en kumkum en een Indiase zoete lekkernij.

Geef bij je aanmelding je naam en geboortester (Nakshatra) op. Als je die niet weet kun je die op deze site opzoeken. Je moet dan wel je exacte geboortetijd en plaats weten. Als je die niet weet kun je ook Karthika kiezen, dat is Amma’s geboortester..

Je kunt ook bij de puja aanwezig zijn zonder actief deel te nemen, dat kost € 10,-. Dat kun je aangeven op het aanmeldformulier.
Iedereen is dus van harte welkom!

Programma

zaterdag 28 oktober

Inloop vanaf 18:30 uur

19:00 uur  korte introductie lezing gevolgd door de Bhagavati Seva Puja
22:00 uur Einde puja, stilte, aflsuiting

Wil je meehelpen in de voorbereiding?
Mail dan naar De voorbereidingen starten al in de ochtend.

Aanmelding

Met dit formulier kun je je aanmelden om actief deel te nemen aan de puja, om een puja aan te vragen voor iemand anders of om alleen de puja  bij te wonen.

Aanmelden

 

Elke donatie t.b.v. het Amma Centrum is welkom.

Locatie: Amma Centrum Nederland, Driebergseweg 16a, 3708 JB Zeist