Menu
Laden Evenementen

 

10 december 20:00 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Satsang is voorlopig alleen online te volgen

BELANGRIJK: SATSANGAVONDEN ZIJN NOG ALLEEN ONLINE TE VOLGEN

Op 5 oktober zijn er vanuit de regering nieuwe afspraken gemaakt met kerkelijke en religieuze organisaties. Het maximaal aantal bezoekers van diensten en vieringen is beperkt tot 30 en het samen zingen is niet meer toegestaan. Daarom zien we ons jammer genoeg genoodzaakt om de satsangavonden en de zondagsatsang voorlopig niet meer open te stellen voor publiek. De satsangavonden zijn nog wel online te volgen.  
https://www.youtube.com/AmmaCentrumNederland

Bhajanavond

Op een aantal plaatsen in Nederland en België komen regelmatig mensen bij elkaar die zich allemaal geraakt voelen door Amma’s boodschap van liefde. Op deze avonden worden bhajans en mantra’s gezongen en wordt er gemediteerd.

De invulling van de avonden is overal hetzelfde. Amma heeft richtlijnen gegeven voor mensen die zich door haar geïnspireerd voelen en die hun spiritueel leven willen richten naar haar leringen. Er wordt gestart met een korte meditatie, gevolgd door de recitatie van de 108 namen van Amma. Daarna wordt er voorgelezen uit één van Amma’s boeken en worden een aantal van Amma’s Bhajans gezongen. Als laatste onderdeel is er een Arati: een ritueel met licht en vuur waarin Amma eer bewezen wordt en waarin kamfer wordt verbrand. Kamfer staat voor het ego en als het verbrandt blijft er niets over. Net zo wenst Amma voor ons dat ons ego en onze vasana’s, onze slechte neigingen, verbranden in het vuur van onze devotie en spirituele beoefening. Na afloop is er nog een stille meditatie en wordt afgesloten met een aantal mantra’s voor vrede en harmonie in de wereld.

Bhajans zingen, het reciteren van Gods naam, is op zich al een meditatie. Amma zegt dat in deze drukke tijd vaak de stilte ontbreekt om in meditatie onze geest tot rust te brengen. Bhajan zingen maakt dat je je concentreert op God en op het hogere. Je komt erdoor in een meditatieve stemming. Er ontstaat innerlijke rust.

Praktische informatie

Vanaf donderdag 17 september vindt er elke week een satsang plaats in de grote zaal van het Amma Centrum. Deze satsang wordt ook online gestreamd en begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur.

Voor alle activiteiten moet je je van tevoren opgeven via email of Telegram. Dat geldt ook voor deze satsangs. Dit komt omdat er door de corona maatregelen maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn en we niemand willen teleurstellen aan de deur.

We vragen je de gangbare corona maatregelen in acht te nemen. Kom dus niet bij verkoudheidsklachten, griep en/of verhoging of wanneer je in “verplichte” quarantaine bent. Ook in het centrum wordt gepaste afstand van elkaar bewaard en is het gebouw maar beperkt open voor het publiek.

Aanmelden

Aanmelden kan door een emailtje te sturen naar

of een berichtje naar @AmmaCentrumNederland (Telegram).

Als je met meerdere personen komt kun je dat erbij vermelden. In dat laatste geval willen we ook graag weten of de groep uit hetzelfde gezin komt, dan kunnen we daar rekening mee houden bij de indeling van de zaal.

Je krijgt van ons altijd een antwoord. Als je niets hebt ontvangen, kijk dan ook eens in de spamfolder.

We vragen je de gangbare corona maatregelen in acht te nemen. Kom dus niet bij verkoudheidsklachten, griep en/of verhoging of wanneer je in “verplichte” quarantaine bent. Ook in het centrum wordt gepaste afstand van elkaar bewaard en is het gebouw maar beperkt open voor het publiek.

Als je wilt voorzingen dan moet je dat van tevoren melden in de Satsang Bhajans Whatsapp groep.

Kosten

De Satsang  is vrij toegankelijk. Een algemene donatie voor het Amma Centrum wordt op prijsgesteld.

‘’Om je geest te leren concentreren in dit materiële tijdperk is bhajans zingen makkelijker dan meditatie […]Bhajans, concentratie, meditatie, dit is de progressie. […] Bhajans gezongen met een-puntige geest hebben een gunstig effect op de zanger, de toehoorder en moeder natuur. Zulke liederen zullen uiteindelijk de geest van de luisteraar wakker maken.”
– Amma

AGENDA

Toekomstige satsangs
 1. Satsang is voorlopig alleen online te volgen

  29 oktober 20:00 - 22:00
 2. Kindersatsang

  1 november 14:00 - 16:00
 3. Satsang op Zondag gaat voorlopig niet door

  1 november 14:00 - 16:00
 4. Satsang is voorlopig alleen online te volgen

  5 november 20:00 - 22:00
 5. Satsang is voorlopig alleen online te volgen

  12 november 20:00 - 22:00
 6. Satsang is voorlopig alleen online te volgen

  19 november 20:00 - 22:00
 7. Satsang is voorlopig alleen online te volgen

  26 november 20:00 - 22:00
 8. Satsang is voorlopig alleen online te volgen

  3 december 20:00 - 22:00
 9. Kindersatsang

  6 december 14:00 - 16:00
 10. Satsang op Zondag gaat voorlopig niet door

  6 december 14:00 - 16:00