Menu
Laden Evenementen

 

18 augustus 20:00 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Wekelijkse Satsang

Bhajanavond

Op een aantal plaatsen in Nederland en België komen regelmatig mensen bij elkaar die zich allemaal geraakt voelen door Amma’s boodschap van liefde. Op deze avonden worden bhajans en mantra’s gezongen en wordt er gemediteerd. Deze avond wordt ook online gestreamd via ons YouTube kanaal: https://YouTube.com/AmmaCentrumNederland

De invulling van de avonden is overal hetzelfde. Amma heeft richtlijnen gegeven voor mensen die zich door haar geïnspireerd voelen en die hun spiritueel leven willen richten naar haar leringen. Er wordt gestart met een korte meditatie, gevolgd door de recitatie van de 108 namen van Amma. Daarna wordt er voorgelezen uit één van Amma’s boeken en worden een aantal van Amma’s Bhajans gezongen. Als laatste onderdeel is er een Arati: een ritueel met licht en vuur waarin Amma eer bewezen wordt en waarin kamfer wordt verbrand. Kamfer staat voor het ego en als het verbrandt blijft er niets over. Net zo wenst Amma voor ons dat ons ego en onze vasana’s, onze slechte neigingen, verbranden in het vuur van onze devotie en spirituele beoefening. Na afloop is er nog een stille meditatie en wordt afgesloten met een aantal mantra’s voor vrede en harmonie in de wereld.

Bhajans zingen, het reciteren van Gods naam, is op zich al een meditatie. Amma zegt dat in deze drukke tijd vaak de stilte ontbreekt om in meditatie onze geest tot rust te brengen. Bhajan zingen maakt dat je je concentreert op God en op het hogere. Je komt erdoor in een meditatieve stemming. Er ontstaat innerlijke rust.

Praktische informatie

Vanaf donderdag 17 september vindt er elke week een satsang plaats in de grote zaal van het Amma Centrum. Deze satsang wordt ook online gestreamd en begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur.

Voor alle activiteiten moet je je van tevoren opgeven via email of Telegram. Dat geldt ook voor deze satsangs. Dit komt omdat er door de corona maatregelen maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn en we niemand willen teleurstellen aan de deur.

Aanmelden

Aanmelden kan door een emailtje te sturen naar

of een berichtje naar @AmmaCentrumNederland (Telegram).

Als je met meerdere personen komt kun je dat erbij vermelden. In dat laatste geval willen we ook graag weten of de groep uit hetzelfde gezin komt, dan kunnen we daar rekening mee houden bij de indeling van de zaal.

Je krijgt van ons altijd een antwoord. Als je niets hebt ontvangen, kijk dan ook eens in de spamfolder.

We vragen je de gangbare corona maatregelen in acht te nemen. Kom dus niet bij verkoudheidsklachten, griep en/of verhoging of wanneer je in “verplichte” quarantaine bent. Ook in het centrum wordt gepaste afstand van elkaar bewaard en is het gebouw maar beperkt open voor het publiek.

Kosten

De Satsang  is vrij toegankelijk. Een algemene donatie voor het Amma Centrum wordt op prijsgesteld.

 

‘’Om je geest te leren concentreren in dit materiële tijdperk is bhajans zingen makkelijker dan meditatie […]Bhajans, concentratie, meditatie, dit is de progressie. […] Bhajans gezongen met een-puntige geest hebben een gunstig effect op de zanger, de toehoorder en moeder natuur. Zulke liederen zullen uiteindelijk de geest van de luisteraar wakker maken.”
– Amma

AGENDA

Toekomstige satsangs
 1. Wekelijkse Satsang

  11 augustus 20:00 - 22:00
 2. Wekelijkse Satsang

  18 augustus 20:00 - 22:00
 3. Wekelijkse Satsang

  25 augustus 20:00 - 22:00
 4. Wekelijkse Satsang

  8 september 20:00 - 22:00
 5. Wekelijkse Satsang

  15 september 20:00 - 22:00
 6. Wekelijkse Satsang

  22 september 20:00 - 22:00
 7. Wekelijkse Satsang

  29 september 20:00 - 22:00
 8. Wekelijkse Satsang

  6 oktober 20:00 - 22:00
 9. Wekelijkse Satsang

  13 oktober 20:00 - 22:00
 10. Wekelijkse Satsang

  20 oktober 20:00 - 22:00