Menu

Ganesha viering en High Tea op zondag 24 september

Dit jaar valt de geboortedag van de Hindoe God Ganesha op 19 september en wordt traditioneel Ganesha Chathurthi genoemd. Deze verjaardag willen we zondag 24 september in ons Amma Centrum vieren. Het is traditioneel om voor deze gelegenheid een murthi (beeld) van Ganesha te maken, deze murthi te aanbidden en na enkele dagen in een rivier of in zee te dragen..

Op 24 september beginnen we rond 10:00 uur met het maken van onze eigen murthi’s in klei. Daarna doen we onder begeleiding een korte puja voor onze eigen murthi. Dit is een ceremoniële aanbidding met bloemen voor je eigen Ganesha beeldje. Vervolgens is er een high tea.

Ganesha is een van de favoriete goden in het Hindoeïsme. Hij is liefdevol en genereus en er zijn veel lekkernijen geassocieerd met Ganesha Chathurthi, zoals modaks (een zoete lekkernij uit India). Eén van de namen van Ganesha is Modakapriya (iemand die van Modaka houdt). Dus een high tea sluit mooi aan bij deze gelegenheid.

Zet zondag 24 septemberr dus alvast in je agenda en vier dit feest mee!

Als je meer achtergrond wilt krijgen over Ganesha klik dan hier

Programma

  • 09:30-10:00 Inloop met koffie/thee
  • 10:00-10:30 Inleiding tot dagprogramma
  • 10:30-12:00 Murthi’s (beelden van klei) maken
  • 12:00-12:30 Pauze/Tweede inloop moment
  • 12:30-13:30 Puja voor Ganesha Murthi, arati/shanti mantra’s en afsluiting
  • 13:30-15:00 High Tea (met soep, broodjes, hartige en zoete lekkernijen)
  • 15:00-16:00 Opruimen Seva

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier. Een belangrijk onderdeel van de dag is de geleide puja voor je eigen Ganesha. Als je liever je eigen Ganesha meebrengt dan kun je dat aangeven op het formulier. In dat geval ben je vanaf 12:00 uur welkom.

Elke deelnemer doet onder begeleiding een puja (korte ceremonie) voor zijn eigen Ganesha. Deze puja, begint om 12:30 uur. Na inschrijving sturen we je informatie over wat je van thuis uit kunt meenemen voor deze puja.

De kosten voor deze dag bedragen € 45,- per persoon.

Voor vragen kun je een mailtje sturen naar 

Ik meld me aan

 

Hieronder vind je een instructie video om je eigen Ganesh te maken in klei. Er zijn verschillende YouTube filmpjes over dit onderwerp te vinden. Dit is maar een voorbeeld ter inspiratie.