Menu
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

 

zo 29 september 2019 13:00 - 20:30

Bijzonder sponsor concert voor Amma’s programma & viering Amma’s 66e verjaardag met Br. Shubamrita

Op 29 september is er een feestelijk programma in het Amma Centrum voor de viering van Amma’s verjaardag met o.a. klassieke en spirituele muziek, high tea, heerlijk driegangen menu en een lezing en bhajans met Br. Shubamrita.

Preludes van Bach op clavichord, verstilde harpklanken, liederen van Mozart en Poulenc en meditatieve mantra’s. Ter gelegenheid van Amma’s 66e verjaardag organiseren we een feestelijke dag. De opbrengst gaat naar de financiering van Amma’s bezoek aan Nederland.

Buvana Ophanim begeleid zichzelf op harp met prachtige verstilde klanken. Michiel Brinkmann speelt Bach op clavichord. Mezzosopraan Judith van den Dool zingt liederen van Bach, Mozart en Poulenc. Mangalam Wesseling van Kirtan Bliss zingt mantra’s begeleid door harmonium, gitaar en tabla’s.

Het concert is van half 2 tot half 4. Om half 5 een lezing door Br. Shubamrita, met aansluitend prachtige devotionele liederen. Om half 8 een heerlijk vegetarisch diner geserveerd door kusdekok.nl.

Programma

13:00 uur Inloop
13:30 uur Verstilde muziek met harp & zang door Buvana Ophanim
13:55 uur Liederen van Bach, Mozart en Poulenc door Judith van den Dool
14:20 uur Pauze met High Tea met taartenbuffet
15:00 uur Werken van J.S.Bach op Clavichord door Michiel Brinkmann
15:25 uur Kirtan door Mangalam Wessling van Kirtan Bliss
15:50 uur Pauze met High Tea met taartenbuffet
16:30 uur Meditatie, archana en lezing door Br. Shubamrita
18:30 uur Bhajans met Br. Shubamrita
19:30 uur Sponsormaaltijd van Kusdekok

Passepartout voor de gehele dag € 35
Alleen concert (13:30 – 15:50 uur) € 15
High Tea (beide pauze’s) € 15
Br.Shubamrita’s lezing en bhajans: gratis of donatie
Sponsormaaltijd € 15

Aanmeldformulier

 

Buvana Ophanim is geboren in een muzikale familie, en had van nature al affiniteit met spiritualiteit, genezing en creativiteit. Muziek is altijd een rode draad gebleven, met name sacrale en devotionele muziek. Vanuit diepe inspiraties en afstemmingen ontstaan vanzelf composities en liederen. Hierbij begeleid ze zich op harp, gitaar of een ander instrument. Muziek wat troost kan bieden en anderen tot diep in hun wezenskern weet te raken.  Naast het geven van concerten wordt Buvana bij uiteenlopende transities of bezinningmomenten gevraagd, zoals; retraites, meditatie of (spirituele) bijeenkomsten, het spelen tijdens een ziekteproces, bij een geboorte, of juist bij het sterven of een uitvaart.

 

Michiel Brinkmann is van oorsprong jazzpianist en omarmt al improviserend alle muziekstijlen met een Ziel. Zijn eigen composities passen bij Scandinavische muziek en geven een gevoel van openheid, vrijheid. Soms herkennen mensen de invloed van Ludovico Einaudi. Hij is begonnen op gitaar en saxofoon, sinds zijn 18e is piano zijn belangrijkste instrument. Voor Bach maakt hij vaak uitstapjes naar de clavichord, een aan de klavecimbel verwant snaarinstrument dat in klank aan een luit doet denken. In zijn laatste project combineert hij hij jazz en Bach. Michiel geeft ook speciale concerten voor mensen met dementie of hersenbeschadigingen, waarbij herkenning en meedoen belangrijk zijn. Bijzonder is ‘piano-on-wheels’ waarmee hij festivals afreist.

 

 

 

 

Mezzosopraan Judith van den Dool groeide op met de cantates en passionen van J.S. Bach. Op 18-jarige leeftijd vertrok zij naar Parijs waar zij haar zangstudie begon bij de Spaanse sopraan Isabel Garcisanz. Na haar terugkeer in Nederland, vervolgde Judith haar studie aan het Utrechts Conservatorium en studeerde daarnaast een jaar Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Zij studeerde aan de HKU bij docenten Henny Diemer en in de Operaklas bij David Prins en Annerieke Groen. In juni 2009 behaalde Judith Cum Laude haar Bachelordiploma en in juni 2018 haar Masterdiploma. Ieder jaar zingt Judith de altsoli in de Matthaus en Johannes Passion van Bach. Verder o.a. Vivaldi’s Gloria, Pergolesi’s Stabat Mater, Oratorio de Noël van Saint-Saens, en verscheidene cantates van Bach en Buxtehude.

 

 

Mangalam Wesseling studeerde klassieke zang in Nederland en Zwitserland en ze trad op in Zwitserland, Frankrijk, België en Nederland. Verder leidde ze een koor in Zwitserland met een voornamelijk klassiek repertoire van religieuze en spirituele liederen. Zingen is een integraal onderdeel van haar leven. Ze zingt zolang ze zich kan herinneren. Zingen is voor haar een manier om zich diep met haar ziel te verbinden, om zich te ontspannen, te helen en te Zijn. Naast het zingen heeft zij haar eigen praktijk in hypno- en regressietherapie en engelenhealing/-therapie.