Menu
Laden Evenementen

 

16 augustus 16:45 - 18:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

An event every day that begins at 16:45, repeating until di 16 augustus 2022

Yin yoga

Zachte vorm van Yoga

Yoga is voor mijn verbinding. Een weg om me te verbinden met mijn lichaam, ‘t denken tot rust te brengen en de ziel te voelen.
Hoe blijven we in balans in een wereld waarin steeds meer haast, snelheid en verandering is?
Yoga helpt me hier bij: de aandacht naar binnen te richten en met liefdevolle openheid aanwezig te zijn bij wat ik op dat moment ervaar in mij. Een oefening om steeds vaker in het nu te zijn, zonder weerstand, zonder afleiding. Van ‘doen’ naar ‘zijn’ te gaan, te ontspannen in de situatie zoals die is. En hoe meer ik kan ontspannen, hoe meer ik in verbinding kom met de stilte in mezelf, die stilte die er altijd is.
 
Met name de zachtere vormen van yoga als yin yoga, restorative yoga en yoga nidra nodigen sterk uit om van ‘doen’ naar ‘zijn’ te gaan. Een weldaad voor het herstel van ons vaak overprikkelde zenuwstelsel.
 
Tijdens de yin yoga les zijn we vooral in zittende en liggende houdingen, die langer worden aangehouden (3-5 min). De focus ligt hierbij op het stimuleren van het bindweefsel en de gewrichten door middel van strekking of druk, zodat deze herstellen, sterker en flexibeler worden. Tevens stimuleren we met de houdingen bepaalde meridianen (energiebanen) in ons lichaam, hierdoor worden de bijbehorende organen voorzien van nieuwe energie.
Doordat je langer in de houding blijft is er meer tijd om met de aandacht naar binnen te keren en te observeren wat er gebeurt op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. De lessen zijn hierdoor rustig en meditatief van aard.

Praktische Info

De yoga lessen vinden plaats op dinsdagmiddag van 16:30 uur tot 17:45 uur. De lessen staan op zich, dus je kunt altijd aansluiten.
Een individuele les kost € 12,-. Je kunt ook een 10-strippenkaart kopen voor € 100,-. Deze kaart kun je tevens ook gebruiken voor andere activiteiten.
Zowel de strippenkaart als de individuele les kun je ter plekke afrekenen, liefst per PIN.

Yogamatjes en meditatiekussens zijn aanwezig. Als je graag je eigen yogamat of kussentje wilt gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Als je een bolster hebt dan kun je die ook meenemen.
Gemakkelijke kleding en een dekentje voor bij de ontspanningsoefeningen is aan te raden.

Aanmelding

Aanmelding kan alleen via e-mail. Stuur een mailtje naar . Je krijgt altijd een mailtje, ook als er geen plek meer is. Als je geen mailtje ontvangt, kijk dan even in de spamfolder. Vermeld a.j.b. ook je telefoonnummer in de mail, dan kunnen we telefonisch met je contact opnemen mocht de les onverwacht niet doorgaan of als er andere dringende mededelingen zijn.
Gelieve minimaal 3 uur van tevoren op te geven / te annuleren, zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het toedelen van plekken.
Maximaal aantal deelnemers: 8

We vragen je de gangbare corona maatregelen in acht te nemen. Kom dus niet bij verkoudheidsklachten, griep en/of verhoging of wanneer je in “verplichte” quarantaine bent. Ook in het centrum wordt gepaste afstand van elkaar bewaard en is het gebouw maar beperkt open voor het publiek.

 

Wie is Zoë

Beweging is een rode draad in mijn leven: mn meerdere vormen van dans, yoga en ‘t zwemmen/dansen met vrije dolfijnen.  Het lesgeven hierin is voor mij heel vervullend.
Met tussenpozen beoefen ik sinds 30 jr yoga bij verschillende leraren. Vanuit mijn wens tot verdieping heb ik in 2015 de ‘Yin yoga en meditatie’ opleiding bij Stillnessinyoga afgerond, als ook ‘Yin Yoga & Anatomy’ bij José de Groot, ‘Restorative Yoga’ bij Lizzie Lasater, en ‘Yoga Nidra’ bij Barbara Kundig.
Daarnaast blijf ik me scholen op gebied van yoga en meditatie.
 
In mijn lessen creëer ik graag een open ruimte voor je om te ontdekken wat het betekent om in verbinding te zijn met jezelf.   

“Wanneer we de diepere principes van yoga begrijpen en in praktijk brengen, zullen we in staat zijn om vele andere deugden zoals geduld, vergevingsgezindheid en doorzettingsvermogen ons eigen te maken. Dat zal ons ook helpen om de liefde in onszelf te ontwikkelen.”

– Amma

Agenda

Toekomstige yoga lessen
  1. Yin yoga

    16 augustus 16:45 - 18:00