Menu

Amma’s boodschappen over het Corona virus

In Amma’s meest recente bericht over de COVID-19-pandemie herinnert ze iedereen eraan dat we niet kunnen denken dat de wereld bestaat uit alleen geïsoleerde eilanden. We moeten de eenheid van alle naties begrijpen en waarderen en als één. ‘Amma ziet de wereld als een bloem’, zegt Amma. “Elk land is een bloemblad van de bloem. Als zelfs maar één bloemblad wordt aangevallen door een worm, zal dit snel de hele bloem aantasten. We zitten nu in zo’n situatie. Het zal oprechte inzet en de positieve houding van de mensen op elk deel van de wereld vragen, om ervoor te zorgen dat deze wereldbloem gezond en mooi blijft. Dit is het moment waarop de hele wereld als kinderen van één moeder bij elkaar moet komen en alle verschillen vergeten. “

Amma heeft deze boodschap uitgesproken op 15 mei 2020, maar deze boodschap is in 7 delen op verschillende tijdstippen gepubliceerd. Hieronder vind je de 7 delen. Daarna vind je ook nog video boodschappen die Amma eerder heeft uitgesproken (ook in tekstvorm).

Deel 1 – 15 mei – Dit is het moment waarop de hele wereld als kinderen van één moeder bij elkaar moet komen en alle verschillen vergeten. 

 

 

Deel 2 – 16 mei – Houd vol en wees opgewekt: heb je gezien hoe de stralende glimlach van Krishna bij zoveel mensen het leed verlichte?

 

 

Deel 3 – 18 mei – Ondanks de crisis gloort er op veel terreinen ook licht aan het eind van de tunnel

 

 

Deel 4 – 25 mei – Pandemie is een waarschuwing van de natuur om haar met meer respect te behandelen.

“Ons leven op deze planeet is mogelijk gemaakt door de gecombineerde inspanning van tal van wezens. Rivieren, bomen, honingbijen, vlinders, regenwormen – ze spelen allemaal een rol in ons bestaan. Zonder hen kunnen we niet bestaan.”

 

 

Deel 5 – 27 mei – Het coronavirus is een wake-up call

“Spiritualiteit is de handleiding voor het leven. Het leert ons hoe we ons leven moeten beheren. We moeten deze spirituele instructies volgen..”

 

 

Deel 6 – 31 mei – “Wordt wakkeer en ga voorzichtig voort”

 

 

Deel 7 – 2 juni – “Mensen hebben de kracht, de moed, de goedheid en de liefde  in zichzelf om door deze ramp te overwinnen en te overleven. Alles wat nodig is, is wakker worden.”

 

“We moeten stoppen met tegen de wetten van de natuur in te gaan”

Amma’ boodschap van 9 april

 

de volledige tekst vind je hieronder. Scroll voor eerdere boodschappen van Amma over Covid-19 naar beneden.

Amma’s hart doet erg pijn als ze ziet dat de hele wereld lijdt en huilt van verdriet. Amma bidt vanuit de grond van haar hart tot de Paramatman voor de zielen die door deze pandemie zijn overleden, voor de gemoedsrust van hun familie en vrienden, voor vrede in de wereld en voor Gods genade.

Overal om ons heen zijn er veel discussies, gesprekken, bewustwordingscampagnes en wetenschappelijke studies over deze ziekte. Dit is allemaal essentieel om deze grote ramp te stoppen.

Hoe verspreidt de ziekte zich? Het is geen gewoon griepje. Als iemand geïnfecteerd is, kan hij zonder het te weten iedereen besmetten met wie hij contact heeft. Uit onderzoek blijkt dat het virus een paar meter kan overbruggen. Het verspreidt zich door kleine druppeltjes, ook tijdens het praten. Dus zonder dat ze het weten geven besmette mensen het door aan iedereen met wie ze in contact komen. De symptomen hoeven pas na 15 dagen zichtbaar te worden.

Maar in de tussentijd kan iedereen die met hen in contact geweest is, ook besmet worden. En die mensen hoeven ook pas na 15 dagen symptomen te krijgen. Elk van deze mensen kan weer een aantal anderen infecteren, die zelf ook pas na 15 dagen symptomen krijgen. Als dit zo doorgaat. worden onze ziekenhuizen binnen korte tijd overspoeld met patiënten. Geneesmiddelen zullen opraken. Tegen de tijd dat er een geneesmiddel ontwikkeld is, zal het te laat zijn.

Daarom vraagt Amma in alle bescheidenheid om je allemaal te houden aan de maatregelen van jullie regering. Probeer alsjeblieft binnen te blijven zolang het gevraagd wordt.

Bij een ernstige beenbreuk moet je ook 2 tot 6 maanden binnen blijven zonder te lopen met schroeven die de botten op hun plaats houden. Mensen die op de intensive care terechtkomen, blijven dagenlang op één plek. Mijn kinderen, probeer onze huidige situatie te zien alsof wij allemaal op de IC liggen en geduldig binnen moeten blijven.

Tegelijkertijd, kinderen, verlies je zelfvertrouwen niet! Zelfvertrouwen is als een accu. We kunnen een auto alleen starten als de accu opgeladen is. Anders start de auto niet, zelfs niet met een volle tank. Zonder zelfvertrouwen kunnen wij onze kracht en talenten niet tot uitdrukking brengen. Moed en zelfvertrouwen zijn het antivirus dat dit virus zal doden. Zelfvertrouwen zal voor nieuwe energie in ons zorgen.

Hoe zorgt een moeder voor haar kind als het ziek is? We moeten dezelfde zorg voor anderen hebben. Heb geduld en accepteer deze lockdown als een noodzaak om zowel anderen als onszelf te beschermen.

Zelfs de volgende ademhaling hebben we niet in de hand; het enige wat wij hebben is het huidige moment. Onze werkelijke levensduur wordt bepaald door het toepassen van onderscheidingsvermogen in het hier en nu. Daar bevindt zich ons leven. Dit kunnen we goed zien bij de COVID-19 ervaring.

Veel mensen konden zelfs geen glimp van hun geliefden opvangen toen zij stierven. Zij die stierven moesten hun lichaam verlaten zonder een van hun geliefden aan hun zijde. Daarom is het huidige moment alles wat er is in het leven. Wij zijn altijd alleen, of je nu in een menigte bent of ergens alleen. Wees je hier altijd van bewust en richt je op het Hoogste als je enige doel.  Accepteer tegelijkertijd dat iedereen niet van ons gescheiden is.

Zelfs als de zon weerspiegeld wordt in 100 potten water, dan nog bestaat er slechts één zon. Zo ook komt het hoogste Zelf tot uitdrukking in alle vormen van de schepping. Als je rechterhand pijn doet, dan troost de linker hem, omdat hij weet dat die deel uitmaakt van het geheel. Op dezelfde manier moeten wij inzien dat het verdriet en de vreugde van anderen ook van ons zijn.

We moeten ons aan de regels houden en binnen blijven. Door de inspanningen van de regering van Kerala en de centrale regering zijn de mensen bewuster geworden.

Veel kinderen zullen het moeilijk vinden om binnen te blijven. Het kan tot angst en rusteloosheid leiden. Vooral zij die in quarantaine zijn, kunnen zich angstig en depressief voelen. De geest kan zich gedragen als een kind dat in een kamer is opgesloten. Het kind kan woedeaanvallen krijgen. Het kan rondrennen omdat het geen onderscheidingsvermogen heeft. Zo ook kan de geest geen onderscheid maken en zal hij niet stil blijven.

Te veel angst kan tot depressie leiden. Tenslotte zijn angst en spanning gratis voor iedereen. Daarom consumeren de mensen deze volop en creëren zo allerlei ziekten voor zichzelf. Mijn kinderen, houd je daar niet mee bezig.

Daarnaast verzoekt Amma alle doctoren, psychiaters en psychologen om wat tijd vrij te maken om mensen counseling te geven tijdens deze pandemie. Dat is een dienst die op dit moment nodig is. Beschouw dit alsjeblieft als een verzoek van Amma aan doctoren, psychiaters en psychologen. Of je nu gelovig bent of niet, reserveer een of twee uur per dag om gratis counseling te geven aan hen die het nodig hebben. Er zijn veel counselors aan de Amrita Universiteit.Indien nodig, kunnen wij hun telefoonnummers geven.Dan kun je hen bellen en met hen praten.

Mensen kunnen tijdens deze lockdown hun tijd constructief gebruiken door een moestuin aan te leggen, bijen te houden of boompjes te planten. Als wij van de Natuur gaan houden, vergeten wij al het andere. Dan beginnen we met onze planten te praten en zien we dat zij vol leven zijn. Dat is onze ware Moeder. Het verbouwen van groenten geeft ons opbrengst en zuivert ook de lucht om ons heen. Onze geest kan hierdoor ook helen.

Amma is begonnen met de traditie van Vishu Thainiettam om kinderen groot te brengen met de gewoonte van het planten van bomen en om zo de verloren band tussen mens en Natuur te herstellen. Nu volgen kinderen op veel plaatsen in de wereld deze traditie van het planten van boompjes met Vishu. Vrischikam onnu vrksham onnu. Dat was de slogan. Hiermee is Amma jaren geleden begonnen. Op de campus van de Amrita Universiteit in Coimbatore zijn vele miljoenen bomen geplant.

Amma ontvangt nu al 48 jaar mensen. Velen van hen komen naar Amma met psychische problemen. Door tekenen, schilderen, tuinieren en dat soort hobby’s konden velen hun afhankelijkheid van medicijnen verminderen.

Wanneer mensen medicijnen gebruiken, moeten zij daar nooit abrupt mee ophouden alleen geleidelijk, stapje voor stapje, en als de dokter het goedvindt. Mensen die al jaren medicijnen slikken, moeten er niet helemaal mee ophouden, maar velen kunnen misschien langzaam de dosering terugbrengen naar een kwart.

Dit is ook gebeurd met alcoholisten en kettingrokers. Toen liefde voor de Natuur zich ontwikkelde, konden zij ophouden met drinken en roken. Honderdduizenden mensen zijn zo veranderd toen hun liefde voor de Natuur ontwaakte. Dus, mijn kinderen, maak een begin met dit soort constructieve bezigheden. Doe iets kunstzinnigs. Bel je vrienden en troost elkaar.

Vroeger wilden de mensen zo snel mogelijk thuis komen na hun werk. Zij voelden dat het thuis veilig was. Maar in de wereld van vandaag proberen de mensen zoveel mogelijk hun huis te ontvluchten, omdat de sfeer thuis vaak vijandig is.

In veel gezinnen kunnen de gezinsleden elkaar niet aankijken zonder ruzie te maken. Het voorschrift om binnen te blijven is in zulke situaties extra moeilijk. Dit kan mensen veel problemen geven. We moeten proberen de zwakheden van anderen te begrijpen en ook die van onszelf accepteren en verdergaan in eendracht en harmonie.

De afgelopen dagen hebben wij minder uitgegeven omdat we thuis bleven. Waar we voorheen in tien dagen 10.000 roepies uitgaven, hebben we er nu misschien maar 5.000 uitgegeven. Nu kunnen mensen niet gaan winkelen. Amma keurt winkelen niet af. Mensen mogen geen auto rijden. Probeer zoveel mogelijk het geld dat je overhoudt te besteden aan het helpen van de armen om je heen. Zij zijn onze broeders en zusters. Dus gebruik het geld dat je hebt gespaard in overeenstemming met dharma.

Er is een dharma voor iedere plaats en ieder object. Op de weg moeten we een bepaald dharma volgen. En weer een ander op het vliegveld of in een vliegtuig. Weer een ander wanneer je in een auto rijdt, zoals het vastmaken van je veiligheidsgordel enz. Er is ook een dharma wanneer we vliegen, hoe je moet zitten en je moet gedragen. We moeten ons gedisciplineerd gedragen en stil zijn. Roken is verboden.

Al deze dharmas moeten worden gevolgd. En gewoonlijk houden wij ons eraan. Op dezelfde manier is er een dharma in relatie tot alles in de Natuur. Als wij ons aan dit dharma houden, zullen we het evenwicht in de Natuur kunnen herstellen.

Als wij als gezin naar een feest of festival gaan, of naar het theater of de film, zijn we vol enthousiasme en vrolijkheid. Maak op dezelfde manier het binnen blijven tot een feest. Blijf gelukkig en bid daarnaast voor je medemens.

Spiritualiteit leert ons om met moeilijkheden om te gaan. De principes ervan helpen ons moeilijkheden het hoofd te bieden en te overwinnen. Een geoefend zwemmer kan zonder angst van de golven in de oceaan genieten. Surfers genieten ervan op hun surfplanken reusachtige golven te pakken. Mensen gaan op surfvakanties voor hun plezier. Maar als je niet kunt surfen, kun je van je plank vallen en verdrinken.

Spiritualiteit, spirituele leraren en de geschriften leren ons met de uitdagingen van het leven om te gaan. Spirituele meesters hebben spiritualiteit beoefend waar zij ook waren, zelfs in de gevangenis. Door intense spirituele oefeningen hebben zij Zelfrealisatie bereikt. Wat de omstandigheden en moeilijkheden ook zijn, als de geest enthousiasme en kracht heeft, kunnen wij die plaats in de hemel veranderen.

Zelfs als je binnen moet blijven in één kamer, maak dan grappen, lach en wees gelukkig alsof je in de hemel bent. Tegelijkertijd moet je opletten wat er in de buitenwereld gebeurt en de juiste stappen nemen.

Onze geest is als iemand met gebroken benen. Zo iemand probeert altijd op iemand anders te leunen om vooruit te komen. De geest is als een klimplant die probeert zijn stengels uit te spreiden. Hij breidt zich steeds uit naar nabij gelegen bomen om zich vast te houden en hoger te komen. Als wij een buitenplant binnen in een pot bewaren, zal hij zich op het zonlicht richten door ieder gaatje en het raam in de kamer.

Op dezelfde manier is de geest altijd van anderen afhankelijk; hij is nooit onafhankelijk. De geest is als een autistisch kind. De moeder van een autistisch kind moet zoveel geduld hebben. Niemand anders kan met dat kind leven. Zoals een moeder voor zo’n kind zorgt, zo moeten wij met elkaar geduld hebben.

Op het ogenblijk kunnen wij geen tijdsinterval bewaren tussen onze gedachten en handelingen. Daarom uiten onze gedachten zich als emotionele uitbarstingen. Als we een klein interval tussen onze gedachten en handelingen kunnen creëren, zullen wij meer controle over onze emoties krijgen. Omdat er in die tijd een kleine ruimte wordt geschapen, kan er in die ruimte licht schijnen. Als daar licht schijnt, zal er geen ruimte voor boosheid zijn, net zoals zaad dat aan het zonlicht is blootgesteld, niet zal ontkiemen.

Wij moeten in staat zijn om op een afstand te staan en als een getuige naar gebeurtenissen te kijken. Wij worden niet getroffen als iemand anders problemen heeft zoals een ongeluk of zelfs de dood. Spiritualiteit leert ons dat wij in alle omstandigheden dezelfde houding van ‘getuige zijn’ moeten kunnen handhaven. Wij moeten niet alleen de houding van een getuige handhaven, wij moeten ook alert en behoedzaam bij al onze handelingen blijven.

Tegelijkertijd moeten wij voor anderen bidden. Op dit moment hebben wij informatie maar geen bewustzijn. We hebben kennis maar geen inzicht. Hoewel wij een hoofd hebben, merken we dat pas als we hoofdpijn krijgen. Laten wij het zo zien dat de Natuur ons deze bittere ervaring heeft gegeven zodat wij bewuster worden.

Als wij een arm of been breken, zwelt dat deel van het lichaam onmiddellijk op. Hetzelfde gebeurt bij een verstuiking. Het lichaam reageert zo om dat lichaamsdeel te beschermen. Precies zo heeft Moeder Natuur ons deze ervaring gegeven zodat zij kan genezen. In deze tijd zijn bijvoorbeeld de rook en andere luchtverontreiniging van fabrieken en voertuigen drastisch afgenomen. Op vele manieren herstelt de Natuur zich. Misschien probeert de Natuur zich te beschermen.

Wij moeten elke boom die de mensheid omhakt, zien als een doodskist die we voor onszelf bouwen. Om het bewustzijn hiervan te vergroten heeft de Natuur op deze manier teruggeslagen. De aarde is als iemand met tuberculose geworden, zij heeft een behandeling nodig. De aarde is vervuild. En ook het water. Vervuiling door fabrieken neemt toe. Bomen die de lucht konden zuiveren, zijn ook omgekapt. Daarom is ook de lucht vervuild. Wij hebben alles geëxploiteerd.

De grond is verontreinigd met kunstmest. Onze universiteit heeft hiernaar onderzoek gedaan op een plaats waar medische afvalstoffen gedumpt werden. De grond werd onderzocht en bleek een hoge dosis gifstoffen te bevatten. Wij hebben daar veel bomen geplant en lieten ze groeien. Toen de bodem opnieuw onderzocht werd, waren de gifstoffen verdwenen. Dit toont de enorme rol die de wortelsystemen van bomen spelen bij het verminderen van bodemvervuiling.

Op dezelfde manier spelen bladeren van bomen een belangrijke rol bij het zuiveren van de lucht. Maar wij hebben zonder onderscheid bomen gekapt. Hierdoor is de zuiverheid van de lucht verloren gegaan.

De vervuiling door fabrieken neemt toe. De ozonlaag is aangetast. De UV straling die onze atmosfeer binnenkomt door dit gat heeft een negatief effect op onze gezondheid. De ozonlaag die als filter voor UV straling fungeert is verminderd.

Amma is niet tegen de vooruitgang van wetenschap en technologie. Wetenschap en technologie hebben geholpen om de honger in de wereld te bestrijden door de productie te verhogen. Het meeste onderzoek is gedaan om te voorzien in de behoefte aan voedsel voor de snel groeiende bevolking. Maar hiermee hebben we alleen een schijnoplossing, een tijdelijke noodoplossing gecreëerd. We proeven nu de wrange vruchten van deze maatregelen.

Hoewel de voorgeschreven hoeveelheid kunstmest 5% is, verhoogden boeren dit naar 25% om zoveel mogelijk opbrengst te krijgen. Dit heeft niet alleen de grond verontreinigd, maar men vergat ook dat deze gewassen ons voedsel zouden worden. Daardoor is ons immuunsysteem verzwakt. Wij noemen dit een allergie, maar er bestaan geen medicijnen tegen.

En er bestaan ook geen medicijnen tegen hoge bloeddruk. Er zijn geen medicijnen die diabetes of schildklierproblemen genezen. Of hoge cholesterol. Ja, er is veel vooruitgang geboekt en er zijn veel ontdekkingen en uitvindingen gedaan, zoals nier- en harttransplantaties, maar er is niets wat deze ziekten volledig geneest.

Wat voor ziekte iemand ook heeft, er worden altijd antibiotica voorgeschreven. Deze medicijnen bieden verlichting, maar hebben uiteindelijk allemaal bijwerkingen. Pas als men ze een aantal jaren heeft ingenomen, komen de bijwerkingen te voorschijn. Tegen die tijd zijn er andere medicijnen op de markt verschenen en zo gaat het door. Zo gaat het nu.

Een dronken automobilist botste op een andere auto en doodde de bestuurder. De politieagent die het ongeluk onderzocht, schreeuwde tegen de dronken automobilist: “Omdat jij dronken was, is die man gestorven.” “Nee, nee, agent, het was mijn fout niet,” antwoordde de automobilist. “Het is de schuld van de benzine in de tank!” Op dezelfde manier geven wij God de schuld van de rampen in de wereld.

Deze reactie van de Natuur komt door ons eigen gebrek aan begrip. Zaad dat bedorven is, zal nooit ontkiemen en het gewenste fruit geven. Wij krijgen alleen terug wat wij gegeven hebben. Als we kaf zaaien, zullen we dan iets oogsten? Wij krijgen alleen de vruchten van wat we zelf gezaaid hebben.

Het is belangrijk een houding van overgave te hebben en ons ervan bewust te zijn dat alleen Gods wil de overhand zal krijgen. Wij moeten handelen met het bewustzijn dat wij door Gods kracht geleid worden en een houding van overgave hebben. (om effectieve instrumenten in Gods handen te worden.)

Wat is de aard van ons handelen? Een vader had twee zonen. De tweede zoon kocht voor de verjaardag van zijn vader een horloge voor hem. Toen de kleine hem het cadeau gaf, zei hij: “Vader, vandaag is het jouw verjaardag. Ik heb een duur horloge voor je gekocht als verjaardagscadeau. Tot nu toe heeft mijn oudere broer nog nooit zoiets aan je gegeven.” De vader vroeg: “Lieve zoon, waar heb jij het geld vandaan gehaald om dit horloge te kopen?” De zoon antwoordde: “Ik heb je credit card gebruikt om het te kopen.”

Ook wij handelen als dit kind. We hebben de houding van ‘ik doe’, ‘ik geef’. In plaats daarvan moeten wij met overgave handelen: “Het is Gods kracht die door mij handelt en door mij stroomt.”

Volgens de wet van de Natuur is de Natuur de baas en de mens de werknemer. Amma spreekt nu de taal van hen die niet in God geloven. In feite is Amma’s standpunt dat God en de Natuur één zijn. Volgens Sanatana Dharma zijn de Schepper en de schepping niet twee, zij zijn één.

Goud is overal in gouden sieraden en sieraden zijn inherent in goud. De zee en de golven zijn in essentie hetzelfde, water zit in de zee en in de golven.

Amma ziet God in de Natuur. Maar nu spreekt Amma in een breder kader, op een manier waarin mensen die niet in God geloven, zich ook kunnen vinden. Dus de mens is de werknemer en de Natuur is de baas. Hier is de baas veel sterker en bezit superkracht.

In onze wereld zien wij dat een bedrijf verlies lijdt en uiteindelijk moet sluiten, wanneer de werknemers stoppen met werken. Maar als in de wereld van de Natuur de baas ophoudt met werken, dan houdt de hele wereld op. Iedereen moet zich van deze waarheid bewust zijn.

De mens moet zijn egoïsme opzij zetten en erkennen dat de krachten van de Natuur de hoogste meester zijn. We moeten de houding ontwikkelen dat we slechts de dienaren van de Natuur zijn. Laten wij nu eindelijk stoppen met onze arrogante houding ten opzichte van de Natuur. Het is nu de tijd om ons te buigen voor de krachten van de Natuur. Het is nu de tijd om de Natuur om vergeving te smeken voor al onze overtredingen.

Laten we nederigheid, dienstbaarheid en respect tot uitdrukking brengen. De Natuur beveelt ons om wakker te worden en om ons heen te kijken. Het is nu de tijd om de slappe houding los te laten dat de Natuur alles zal verdragen en ondergaan en alle vernederingen van ons zal vergeven.

Om de mensheid wakker te schudden laat de Natuur een luide sirene afgaan in de vorm van COVID-19. Amma’s kinderen vinden misschien dat Amma harde woorden spreekt. Amma spreekt niet zo om haar kinderen bang of ongerust te maken. De waarheid is altijd een beetje hard; hij is gewoonlijk niet erg zoet.

Wij moeten vooruitgaan en uiterst alert en voorzichtig zijn. We moeten aan spirituele gedachten hetzelfde belang hechten en dezelfde prioriteit geven als aan gedachten en handelingen gericht op materiële doeleinden.

De mensheid moet nu eindelijk hard ernaar streven op te houden met het overtreden van de wetten en regels van de Natuur. Dat is de noodzaak van de huidige tijd. Dat is de boodschap van de Natuur aan ons.

Mogen mijn kinderen in staat zijn hun levens in overeenstemming hiermee vorm te geven. Amma’s gedachten en gebeden zijn altijd bij haar kinderen. Mijn kinderen, jullie zijn allemaal in Amma’s hart.

Laten wij ons verenigen als één en samenwerken met liefde, compassie en geduld. Laten wij intens bidden, met een smeltend hart.

Laten we samen de lamp aansteken van hoop mededogen en verbondenheid

Amma’s boodschap van 5 april – Amritapuri

In de huidige tijd, nu de hele wereld aan het wankelen is in de duisternis van de COVID-19-pandemie, laat ieder van ons samenkomen om de lamp van hoop, mededogen en verbondenheid aan te steken. Het virus vult ons van binnen en van buiten met het gif van angst en stress. Om het te vernietigen, moeten we onze innerlijke vlam, ons innerlijke licht ontsteken. Laten we de lamp van nieuw leven aansteken, het licht van goedheid, het licht van kennis die de duisternis van onwetendheid verdrijft. Laten we dit gif vernietigen met het wondermiddel van het juiste handelen en juist denken, op het juiste moment.

Vuur is de heersende godheid van het gesproken woord. De eigenschappen van vuur zijn hitte en licht. De afgelopen tijd hebben we echter alleen hitte en rook uitgestoten in plaats van licht. Deze hitte en rook verstikken ons nu. Mogen we allemaal als één kunnen samenkomen en de lamp van kennis aansteken, zowel in ons als buiten ons, waardoor deze warmte en rook verdwijnt.

Als we hier samen, als eenheid voor gaan staan, dan kunnen we dit bereiken. Laten we het juiste doen met zelfvertrouwen en vanuit van onbaatzuchtigheid en liefde.

Je vraagt ​​je misschien af: “Hoe kan met het aansteken van deze kleine lamp van mij, die dichte donkerte verwijderd worden?” Als ieder van ons een kleine lamp aansteekt, zal de kracht van het licht zich vermenigvuldigen en dan kan alles verlicht worden. Op dezelfde manier zou deze handeling ons moeten helpen om het licht in onze harten te ontsteken. Moge onze onzelfzuchtige handelingen, samen met goddelijke genade de wereld beschermen. Dan zullen we er zeker in slagen en uit deze duisternis komen.

Bidt oprecht en wees oplettend en voorzichtig tegen het Corona-virus

Amma’s boodschap van 23 maart 2020 – Amritapuri

Amma weet dat mijn kinderen allemaal in angst leven voor het Corona-virus. Amma denkt aan jullie allemaal en bidt voor jullie. Dit is een tijd waarin je uiterst voorzichtig en alert moet zijn. Het is tijd om met moed, zelfbeheersing en eenheid te reageren. Amma weet dat mijn kinderen allemaal bang zijn. Maar angst helpt ons nu niet. Wat nodig is, is voorzichtigheid en alertheid. Moed is het belangrijkste. Met moed kun je alles overwinnen. Laat daarom de angst varen en verzamel moed. Moed is het antivirus dat dit virus kan doden. Moed is het antivirus van onze geest. Als je Dhairya Lakshmi (de godin van moed) tot je vriend maakt, dan verkrijg je de kracht om alles in de ogen te kijken en te overwinnen.

Mijn kinderen moeten alle instructies en aanwijzingen van hun regering en wetshandhavers strikt opvolgen. Bidt tegelijkertijd intens en met een smeltend hart om Gods genade. Onze grootmoeders zeiden altijd: “Neem het medicijn en zeg op hetzelfde moment de mantra.” Op dezelfde manier zijn in deze omstandigheden zowel onze toegewijde inzet als Gods genade allebei net zo nodig. Elke burger moet dezelfde mate van sraddha – aandacht en alertheid – in acht nemen, zoals een soldaat aan het oorlogsfront. Mijn kinderen, bid voor de zielen van degenen die zijn overleden en voor de gemoedsrust van hun families.

Drie jaar geleden voorvoelde Amma dat er een ramp dreigde in 2020. Twee jaar geleden ontwikkelde Amma de ‘Witte bloemen meditatie voor wereldvrede & goddelijke genade’ om die te verlichten. In de meditatie wordt gezegd dat wat komen gaat, niet volledig kan worden afgewend en dat we een deel van de effecten ervan zullen moeten ondergaan. Amma heeft deze meditatietechniek uitgelegd en we hebben deze beoefend, ten gunste van de wereld. Kinderen, Amma vraagt iedereen om deze meditatie regelmatig te beoefenen, een of twee keer per dag ten gunste van de hele wereld.

Alles bestaat in de vorm van golven of trillingen. In de vorige eeuw ontwierpen de Fransen de Concorde – een vliegtuig dat met supersonische snelheden kon vliegen. De sonische knal van het vliegtuig was zo krachtig, dat de schokgolven structurele schade aan gebouwen veroorzaakten. Op dezelfde manier wordt het geluid van een lied overgedragen in golven of trillingen. Alles bestaat in de vorm van golven of trillingen. Het type trilling dat voortkomt uit woede, is anders dan die van een moeder die genegenheid toont voor haar kind. En dat is weer anders dan een trilling uit liefde en dat is weer anders dan de trilling die voortkomt uit lust. Zo ontstaan er verschillende soorten trillingen.

Met de vibraties van ons gebed, samen met toegewijde inzet, is het misschien mogelijk om dit virus te weerstaan. Gebed met sankalpa – diepe intentie – heeft echt een effect.

Alles in de schepping heeft een ritme – een onmiskenbare relatie tussen het hele universum en elk levend wezen dat zich daarin bevindt. Het universum is als een groot netwerk waarin alles met elkaar verbonden is. Stel je voor dat vier mensen ieder een hoek van een net vasthouden. Als op één plek wordt geschud, is de vibratie overal voelbaar. En of we ons er nu bewust van zijn of niet: op dezelfde manier trillen al onze acties door heel de schepping heen. Het maakt niet uit of het een individuele actie is of die van een groep. Daarom zegt Amma herhaaldelijk: We zijn geen individuele eilanden, maar schakels in een gemeenschappelijke ketting. Wacht daarom niet met veranderen tot de anderen dat doen. Je kunt verandering in de buitenwereld bewerkstelligen door jezelf van binnen te veranderen, zelfs als anderen dat niet doen.

Stel dat iemand die op de 10e verdieping van een gebouw woont, ziet dat de begane grond in brand ziet staan en hoort dat degene die daar woont hem om hulp roept. Als hij zegt: ‘Het is de begane grond die in brand staat. Dat is jouw probleem. Waarom zou ik me daar zorgen over maken?’ zou dat volkomen dwaas zijn. De brand op de begane grond kan zich snel naarPrecies zo dachten we allemaal, toen het virus voor het eerst in China opdook, dat het een probleem van China was, niet het onze. Maar, is het uiteindelijk niet ons probleem gebleken? De vraag is niet of ze de ziekte onder controle hadden of niet, maar hoe wij die bestrijden. Als we voorzichtig en alert zijn en ons best doen, dan kunnen we onszelf beschermen en verdere verspreiding van de ziekte voorkomen.

Wat zouden mijn kinderen moeten doen? Stel je voor dat we een been breken. Misschien moeten we in onze kamer blijven, misschien wel twee tot zes maanden. We beschouwen dit dan niet als een last, omdat we weten dat het nodig is om ons been te genezen. Op dezelfde manier zullen afstand houden en isolatie, hygiëne en de extreme voorzichtigheid die we nu moeten beoefenen, ons helpen om de kracht te krijgen om het virus te bestrijden. Degenen die het virus hebben opgelopen moeten niet bang zijn. Houd je aan de quarantaine en zorg dat je anderen niet infecteert. Blijf op je kamer. En als je ziekteverschijnselen krijgt, neem dan contact op met de juiste instanties en vraag om hulp.

Er wonen op dit moment 3.000 mensen in de ashram in Amritapuri. Er wonen hier mensen uit vele landen en ook veel Indiërs. In de ashram houden we ons strikt aan de regels van de overheid en laten we niemand binnen. Zelfs als iemand die hier woont buiten de ashram gaat, dan mogen ze vele dagen niet meer terugkomen. Deze regels zijn opgesteld door de regering en we houden ons eraan. De 3.000 mensen die hier wonen moeten worden beschermd. Dat is waarom deze regels zijn ingesteld.

Op dit moment ontvangt Amma haar kinderen die de ashram niet hebben verlaten. Dit is de enige keer in het jaar dat de inwoners van de ashram de kans krijgen om met Amma te delen wat hen bezig houdt. Amma nodigt ze allemaal uit en luistert naar hun problemen van afgelopen jaar. Amma neemt hier meestal 25 dagen de tijd voor. Amma komt dagelijks naar buiten voor meditatie en gebed, uiteraard in afstemming met alle richtlijnen van de regering. De rest van de tijd is gereserveerd om te luisteren naar de problemen van de bewoners.

De Indiase regering is zeer alert en proactief geweest bij het aanpakken van de pandemie. Daarom hebben we het tot zover kunnen weerstaan. Laten we oprecht bidden, ons met toewijding inzetten en voorzichtigheid betrachten, zodat het virus ingeperkt wordt en zich niet verder verspreidt. Laten we onszelf beschermen en redden. Wij zijn zelf het licht of de duisternis op ons pad. Wij zijn zelf de doornen of bloemen op onze weg.

Er is altijd een limiet aan de menselijke inspanning. Hoe voorzichtig we ook autorijden, een onvoorzichtige chauffeur kan op ons botsen. De factor genade is nodig, wil iets het beoogde resultaat behalen. Als eerste is de juiste inzet nodig. Maar, om succes te behalen, hebben we genade nodig. Gebed is essentieel om deze genade te kunnen ontvangen.

Nu hebben mijn kinderen begrepen dat ons leven alleen in het huidige moment plaatsvindt. Zelfs onze volgende ademhaling ligt niet in onze handen. Onze echte levensduur wordt bepaald door hoe goed we het huidige moment gebruiken. Omdat dat is waar ons leven zich bevindt. Amma zegt altijd dat mijn kinderen zichzelf moeten kennen. Ken jezelf en bid voor de wereld met waakzaamheid, enthousiasme en vrede.

Breng dagelijks wat tijd door op je kamer en reciteer de mantra Om lokah samastah sukhino bhavantu. Dat is een goede beoefening in deze tijd.

Om lokah samastah sukhino bhavantu
Om shanti shanti shanti

Tenslotte, Amma heeft geen woorden om haar waardering en dank uit te drukken voor de toegewijde gezondheidswerkers over de hele wereld, die voor de getroffenen van dit virus zorgen. Ze maakt eenvoudigweg, een diepe buiging voor hun onzelfzuchtige houding van dienstbaarheid.

Moge genade al mijn kinderen zegenen.

Spiritualiteit en Vedanta leren ons om niet weg te lopen, maar hoe doe je dat?

12 maart 2020 – Amritapuri

Kinderen, met het coronavirus dat zich naar steeds meer landen verspreidt, ervaren mensen over de hele wereld veel angst, stress en verwarring. Iedereen zou intens moeten bidden en samenwerken om de situatie te overwinnen en deze moeilijke tijden te doorstaan.

De Amritapuri Ashram heeft instructies ontvangen van de Indiase overheid en zij hebben voorzorgsmaatregelen en preventieve maatregelen opgelegd die we moeten volgen. Iedereen moet de ernst van de situatie begrijpen en samenwerken. Een beetje onzorgvuldigheid van onze kant kan rampzalig zijn, dus Amma hoopt dat jullie er begrip voor hebben.

Amma is nergens bang voor – zelfs niet voor de dood. Amma’s enige wens is om mensen te omhelzen en hen troost en troost te bieden als ze van streek zijn, zelfs als ik mijn laatste adem uitadem. In de afgelopen 45 jaar heeft Amma geen enkel programma hoeven afzeggen vanwege ziekte, risicovolle omstandigheden, rampen of epidemieën. Amma heeft echter ook de verantwoordelijkheid om zich aan de richtlijnen van de autoriteiten te houden wanneer de hele wereld in de greep is van de angst voor deze pandemie.

Spiritualiteit en Vedanta leren ons om niet weg te lopen voor uitdagende situaties in het leven, maar om moedig ermee om te gaan. Maar hoe doen we dat in de huidige situatie? Het is alsof een terrorist net buiten je huis wacht. Op het moment dat je de deur opent en naar buiten komt, zal hij je aanvallen. Met dit virus is het precies zo. We hebben dus weinig keus. In het huidige scenario kunnen we alleen de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen nemen en bidden om goddelijke genade.

Degenen die vanuit het buitenland naar India komen, degenen die uit India vertrekken en zelfs degenen die binnen India reizen, moeten de aanbevolen voorzorgsmaatregelen volgen en heel voorzichtig zijn zodat ze worden beschermd. Als een van de honderden mensen die in een vliegtuig reizen het virus heeft, kan het zich verspreiden naar andere passagiers. Wees dus heel voorzichtig wanneer je reist.

De zelfzuchtige dingen die de mens de natuur heeft aangedaan, komen nu terug in de vorm van dit soort epidemieën. In 2002 waarschuwde Amma al voor dit soort tragedies en natuurrampen in de wereld. Op dat moment begon Amma ‘Om Lokah Samastah Sukhino Bhavantu’ dagelijks in de ashram en tijdens haar reizen te reciteren (Mogen alle wezens overal vredig en gelukkig zijn). Ook moedigde Amma haar kinderen over de hele wereld aan om dit ook dagelijks te reciteren. Twee jaar geleden zijn we begonnen met de ‘Witte bloemen meditatie’ voor wereldvrede, omdat Amma voorvoelde dat er ontberingen zouden komen in 2020.

Laten we onze oprechte gebeden aan het goddelijke aanbieden en om genade bidden, met alle inzet die we hebben. Mogen we zo deze moeilijke situatie van de mensheid overwinnen. Moge met Gods genade de huidige situatie spoedig voorbijgaan.