Menu

Ervaringen met Walk of Love

Ervaringen van deelnemers aan Walk of Love

Sinds begin oktober lopen ruim 40 mensen de Walk of Love in Nederland. Onderweg hebben zij tal van mooie ervaringen opgedaan en gedeeld in onder andere de ‘Walk of Love’-whatsappgroep. Zo hebben Andrea en Hans een mooi en inspirerend interview in de app gedeeld. We hebben een videofragment op deze webpagina geplaatst. Ook andere  wandelaars hebben in de appgroep en per e-mail laten weten wat wandelen naar Amma voor hun betekent. Dat levert mooie en verassende uitspraken op. Mocht je nog niet aan het wandelen geslagen zijn dan hopen we dat de verhalen van de huidige wandelaars je inspireren om ook mee te doen. 

Een ware win-win situatie /1

“Met veel plezier doe ik mee met de Walk of Love. De eerste 108 km heb ik er al even opzitten en nu ben ik bezig met de tweede 108 km. Voor mijn eerste deel heb ik me laten sponsoren en dat heeft maar liefst €1000 opgeleverd. Het maakt zo dankbaar dat mensen me hierin gesteund hebben. Dit is werkelijk hartverwarmend en vooraf had ik dit bedrag niet durven dromen. Een ware win-winsituatie:

Een ware win-win situatie /2

De projecten van ETW worden gesteund, die in deze moeilijke tijd vaak dubbel getroffen zijn. En Voor mezelf is het wandelen in allerlei (voor mij soms nieuwe) prachtige natuurgebieden super helend in deze ongelooflijk mooie herfst. Het Goddelijke ontvouwt zich zo mooi in de natuur. Dit is niet alleen genieten, maar hiermee krijgt wandelen een bijzondere focus, waarmee het aangename van buitenzelfs een hoger doel dient! Dat is geweldig en zeker met het reciteren van de mantra, terwijl de meest mooie paddenstoelen en herfstkleuren op het netvliesverschijnen. Het heeft me erg goed gedaan en dat op allerlei gebied.

Een ware win-win situatie /3

En wie weet zie je er zelfs wel een win-win-win situatie in als je ook het gevoel hebt dat de gulle goedheid van de gever hoe dan ook in één of andere vorm bij de gever terug zal komen. Amma zegt: juist als je een ander helpt help je jezelf.
In dit project heb ik dat helemaal kunnen ervaren.  Mijn partner loopt geregeld mee. Ook die kilometers houden we bij, zodat eind november onze bijdrage 3 x 108 km zal gaan worden. De manier waarop ik dat doe is door elke dag minstens 2 en halve kilometer te lopen. Met vele kleine stukjes kan de afstand naar Amma overbrugd worden ”

Jongste deelneemster

Jongste deelneemster, 5 jaar, wandelend van museum naar huis: “Als ik nou veel liefde voel in mijn hart telt dit dan mee voor Amma? Is dit een kilometer? ”

Inspirerende tocht

“Gisteren 50.3 km gelopen. En hele inspirerende tocht met bijzondere ontmoetingen.
Impulsief had ik dat gezegd om sponsors te zoeken. Dan ga ik dat ook doen.
Voelt als een afspraak met Amma. Dacht doe het gewoon.”

Mijn lieve buurman

“Het aller dierbaarst zijn de kleine rondjes samen met mijn lieve buurman met alzheimer.
En hoewel ik Amma ook in mij voel, kijk ik uit naar de dag dat ik echt naar Haar toe kan lopen.”

Alles lijkt veel mooier

“Ik heb me opgegeven om 50 km te lopen, omdat ik vanwege gezondheidsredenen niet veel kan lopen. Ik loop nu iedere dag een stukje na het thuiswerken zodat ik de opgegeven km ook haal. Ik wandel alleen en heb vaak de bhajans met Amma in mijn oor. Het lijkt alsof de bladeren en bomen meezingen met de bhajans. Alles lijkt veel mooier!  Ook pas ik de white flower meditation toe en visualiseer hoe witte bloemen uit de hemel vallen. Een keer kon ik zelfs de bloemen voelen op mijn hoofd, zo krachtig was het.

In oktober ben ik 60 geworden en ik heb aangegeven geen kado’s te willen, maar het geld te doneren aan Amma’s goede doelen. Ik deel ook met iedereen dat Amma de beste medicijn is tegen corona.”

Actief met Amma verbinden

“Dankbaar loop ik vrijwel iedere dag 4 km, en in de weekeinden ongeveer het dubbele daarvan waardoor ik me intern ACTIEF met Amma verbind.
Een heel gezonde manier om het gemis van Amma’s darshan om te zetten in zelf innerlijk naar háár toe bewegen.
Ik chant mijn mantra terwijl manlief met een grote zak de rommel uit park, bos of strand opraapt.
We hebben 2x 108 km opgegeven maar daar zijn we ruim overheen…en we hebben nog drie weken te gaan!”

Vol ontroering en bewondering voor de schepping

“Ik ben zo dankbaar dat mijn benen goed functioneren en de rest van mijn lijf graag meedoet. Inmiddels kan ik verschillende mantra’s in looptempo innerlijk reciteren, zelfs als mijn gedachten een andere kant op gaan. Maar soms is het helemaal stil en ben ik vol ontroering en bewondering voor de schepping

Het is verbazend hoever ik in een of twee uur zo vanaf mijn huis kan lopen en hoeveel prachtige landschappen ik binnen dat bereik afgelopen drie jaar nog niet of nauwelijks had ontdekt.”

De natuur zelf is helend, troostend en energie gevend

“Na een verlies hielp het wandelen me om -letterlijk- in beweging te komen, contact te maken met moeder aarde en een nieuw pad te kiezen. Alleen daarom al is het voor mij geslaagd. De natuur zelf is helend, troostend en energie gevend.”

Bijdrage leveren aan de wereld

“Ik loop de Walk of Love omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan de wereld, zeker in deze coronatijd, en aan Amma’s Embracing The World. Ook ben ik geraakt door het filmpje en het enthousiasme wat daaruit spreekt.
Ook al is het fysiek soms vermoeiend, mentaal geeft het veel energie en het is leuk om met en voor een doel te lopen. Een stok achter de deur zijn mijn sponsors, die bijdragen en meeleven. Het door mij voorgestelde richtbedrag van 1 euro per km en zelf te bepalen aantal km, met daarbij de toezegging dat ik het bedrag verdubbel, vond gretig aftrek en er wordt nu 150 km gesponsord, boven verwachting. Ik kan het iedereen aanraden: ga naar buiten, je knapt er zo van op en tegelijkertijd draag je bij aan een mooi doel. En te weten dat er meer mensen met en voor dit doel lopen, niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen, maakt het extra motiverend.”

Ben dankbaar voor elke stap die ik mag zetten

“Tot nu toe heb ik ongeveer 300km gelopen. Ik heb nog geen sponsors maar ga zelf
een bedrag storten voor gelopen kilometers.
Anders lopen/wandelen met Amma is een bijzondere beleving om niet in woorden te
vatten. Ben dankbaar voor elk stap die ik mag zetten.”

Naar Amma toe wandelen

“Normaal zouden we in deze tijd heel druk bezig zijn rondom het bezoek van Amma aan Nederland. Mooi om nu dan ‘druk’ te zijn met wandelen. Mooi vind ik ook het symbolische, ‘naar Amma toe wandelen’ dat zijn we niet gewend want Amma komt
altijd naar ons. Het maakt me blij dat veel kleine stappen bij elkaar, tot een goed resultaat leiden. Iedereen kan dit dus. Iedere stap telt. Ik merk altijd weer dat het mes bij Amma aan twee kanten snijdt. Wij zetten ons in voor de ander, maar krijgen daar zelf zoveel voor terug, dat maakt me blij!

In de natuur voel ik een absolute verbinding met het Goddelijke. De natuur ontroert mij, maakt iets in me los. De Circle of Life (in deze foto) leven en dood zo met elkaar verbonden vind ik prachtig om te zien en te ervaren ! “

“We verwachten dat wij genoeg regen en zon op het juiste moment krijgen, maar we zijn niet geinteresseerd in het beschermen van onze bossen en bergen. We verlangen schoon water, maar tegelijkhertijd vervuilen we onze stromen en rivieren. Slechts wanneer wij samenleven vanuit liefde, vertrouwen, respect en een houding van dienstbaarheid, kunnen we succes en geluk in het leven vinden”

– Amma

Waarom loop ik mee?

Kort interview tussen Andrea en Hans