Menu

Yin Yoga

Zachte vorm van Yoga

Yin Yoga, een zachte vorm van Yoga, nodigt sterk uit om van ‘doen’ naar ‘zijn’ te gaan. Een weldaad voor het herstel van ons vaak overprikkelde zenuwstelsel.

Tijdens de Yin Yoga les zijn we vooral in zittende en liggende houdingen, die langer worden aangehouden (3-5 min). De focus ligt hierbij op het stimuleren van het bindweefsel en de gewrichten door middel van strekking of druk, zodat deze herstellen, sterker en flexibeler worden. Tevens stimuleren we met de houdingen bepaalde meridianen in ons lichaam, waardoor de bijbehorende organen worden voorzien van nieuwe energie.

Doordat je langer in de houding blijft is er meer tijd om met je aandacht naar binnen te keren en te observeren wat er gebeurt op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. De lessen zijn hierdoor rustig en meditatief van aard.

 

 

Praktische Info

De yoga lessen vinden plaats op dinsdagmiddag van 16:30 uur tot 17:45 uur. De lessen staan op zich, dus je kunt altijd aansluiten. Soms wijkt de tijd iets af en staat dat uitdrukkelijk vermeld bij de desbetreffende les.
Een individuele les kost € 12,-. Je kunt ook een 10-strippenkaart kopen voor € 100,-. Deze kaart kun je ook gebruiken voor andere activiteiten. Zowel de strippenkaart als de individuele les kun je ter plekke afrekenen, liefst per PIN.

 

Yogamatjes en meditatiekussens zijn aanwezig. Als je graag je eigen yogamat of kussentje wilt gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Als je een bolster hebt dan kun je die ook meenemen.
Gemakkelijke kleding en een dekentje voor bij de ontspanningsoefeningen is aan te raden.

Aanmelding

Aanmelding kan alleen via e-mail. Stuur een mailtje naar . Je krijgt altijd een mailtje, ook als er geen plek meer is. Als je geen mailtje ontvangt, kijk dan even in de spamfolder. Vermeld a.j.b. ook je telefoonnummer in de mail, dan kunnen we telefonisch met je contact opnemen mocht de les onverwacht niet doorgaan of als er andere dringende mededelingen zijn.

Maximaal aantal deelnemers: 8

Wie is Zoë

Yoga is voor mij verbinding. Een weg om me te verbinden met mijn lichaam, ‘t denken tot rust te brengen en de ziel te voelen.
Hoe blijven we in balans in een wereld waarin steeds meer haast, snelheid en verandering is?
Yoga helpt me hier bij: de aandacht naar binnen te richten en met liefdevolle openheid aanwezig te zijn bij wat ik op dat moment ervaar in mij. Een oefening om steeds vaker in het nu te zijn, zonder weerstand, zonder afleiding. Van ‘doen’ naar ‘zijn’ te gaan, te ontspannen in de situatie zoals die is. En hoe meer ik kan ontspannen, hoe meer ik in verbinding kom met de stilte in mezelf, die stilte die er altijd is.

“Wanneer we de diepere principes van yoga begrijpen en in praktijk brengen, zullen we in staat zijn om vele andere deugden zoals geduld, vergevingsgezindheid en doorzettingsvermogen ons eigen te maken. Dat zal ons ook helpen om de liefde in onszelf te ontwikkelen.”

– Amma

Agenda

Toekomstige yoga lessen
  1. Yin yoga

    16 augustus 16:45 - 18:00