Menu

AYUDH

AYUDH is Embracing the World’s internationale jeugdbeweging, gewijd aan de jeugd de gelegenheid geven om compassievolle leiders te worden en aan het opbouwen van een vreedzame en duurzame wereld. AYUDH staat voor ‘Amrita Yuva Dharma Dhara’: ‘de jeugd die het wiel van dharma (rechtvaardigheid) voort laat bestaan’ (Sanskriet).

Het is voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar. Onze inspiratie is wereldberoemd humanitair leider Mata Amritanandamayi (Amma). AYUDH is in 2001 opgericht en inspireert jonge mensen om universele waarden te integreren in hun dagelijks leven. Beginnend bij onszelf willen we met AYUDH bijdragen aan een betere toekomst, vrede en harmonie met de natuur en elkaar.

Activiteiten

AYUDH-jongeren zijn in verschillende landen over de hele wereld actief in allerlei milieubewuste-en sociale projecten. Ook in Nederland komen geregeld jongeren bij elkaar voor zelfgeorganiseerde AYUDH activiteiten, zoals geld inzamelen voor een goed doel tijdens de een kerstmarkt, zelf groenten verbouwen of samen eten en muziek maken. Wil je weten wat we hebben gedaan? Hier is een terugblik op een aantal AYUDH Nederland activiteiten.

European Youth Summit 2019

Van 13 – 21 juli 2019 vond in het Duitse Amma Centrum Hof Herrenberg de jaarlijkse European Youth Summit plaats van AYUDH, met dit jaar als thema: Celebrating Diversity

Links

Op de AYUDH Facebook vind je foto’s, verslagen en filmpjes van onze activiteiten, www.facebook.com/AYUDH.international

Op de website van AYUDH Europa staan verslagen van verschillende Europese landen en de verslagen en filmpjes van de jaarlijkse internationale bijeenkomst.

Meedoen met AYUDH?

Ben je tussen de 15 en 30 jaar en wil je graag meedoen met één van onze activiteiten dan ben je meer dan welkom. Via Facebook en per mail houden we je op de hoogte van onze activiteiten.

Voor aanmelding of als je onze nieuwsbrief wilt ontvangen stuur dan een e-mail naar AYUDH E-mail.

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang regelmatig de nieuwsbrief van onze activiteiten

In Sanskriet betekent ‘Ayudh’ ook ‘Vrede’. Dit vind je terug in het symbool van de duif in ons logo. Deze duif herinnert ons ook aan een vergelijking die Amma vaak gebruikt:

‘De twee vleugels van een vogel symboliseren liefde en belangeloze dienstverlening. De staart staat voor de spirituele kennis en het scherpzinnige intellect die nodig zijn om de vogel de juiste richting op te sturen. Al deze kwaliteiten helpen ons om vrij te vliegen in het leven. Wees onafhankelijk en gelukkig.’
– Amma