Menu

Bhajan avonden

Satsang: Archana en Bhajanavond

Op een aantal plaatsen in Nederland en België komen regelmatig mensen bij elkaar die zich allemaal geraakt voelen door Amma’s boodschap van liefde. Op deze avonden worden bhajans en mantra’s gezongen en wordt er gemediteerd.

De invulling van de avonden is overal hetzelfde. Amma heeft richtlijnen gegeven voor mensen die zich door haar geïnspireerd voelen en die hun spiritueel leven willen richten naar haar leringen. Er wordt gestart met een korte meditatie, gevolgd door de recitatie van de 108 namen van Amma. Daarna wordt er voorgelezen uit één van Amma’s boeken en worden een aantal van Amma’s Bhajans gezongen. Als laatste onderdeel is er een Arati: een ritueel met licht en vuur waarin Amma eer bewezen wordt en waarin kamfer wordt verbrand. Kamfer staat voor het ego en als het verbrandt blijft er niets over. Net zo wenst Amma voor ons dat ons ego en onze vasana’s, onze slechte neigingen, verbranden in het vuur van onze devotie en spirituele beoefening. Na afloop is er nog een stille meditatie en wordt afgesloten met een aantal mantra’s voor vrede en harmonie in de wereld.

Bhajans zingen, het reciteren van Gods naam, is op zich al een meditatie. Amma zegt dat in deze drukke tijd vaak de stilte ontbreekt om in meditatie onze geest tot rust te brengen. Bhajan zingen maakt dat je je concentreert op God en op het hogere. Je komt erdoor in een meditatieve stemming. Er ontstaat innerlijke rust.

In verband met de Covid-19 maatregelen zijn de bhajanavonden vanuit het Amma Centrum via live-stream te volgen. Vanaf de heropening van het Amma Centrum eind juni is het weer beperkt mogelijk om de bhajan avonden bij te wonen. Zie hiervoor de informatie op de homepage

Bhajans… Concentratie… Meditatie…

Op drie plaatsen in Nederland worden bhajan-avonden gehouden met meditatie, arati en bhajans.
Kom je voor het eerst, bel dan even van tevoren.

Amma Centrum Zeist: elke even week op donderdag
Om 18:30 uur wordt begonnen met de recitatie van de Duizend Namen van de Goddelijke Moeder (Archana), gevolgd door de Mahisasura Mardini Stotram. Je bent vanaf 18:15 uur welkom. (Let op: dit is een kwartier vroeger dan voorheen!)
Om 20:00 uur begint de normale satsang. Als je alleen voor de satsang wil komen dan ben je vanaf 19:45 uur welkom.
De satsang wordt afgesloten met het 108 keer reciteren van de “Loka Samasta Sukhino Bhavantu” mantra en een korte meditatie (10 minuten).
Wout Vermeulen – 06 42 69 21 78 /
Driebergseweg 16a, 3708 JB Zeis

Groningen: elke eerste en derde maandag van de maand 18.45 uur
Om 18:45 uur wordt begonnen met de recitatie van de Duizend Namen van de Goddelijke Moeder (Archana), gevolgd door de Mahisasura Mardini Stotram. Je bent vanaf 18:30 uur welkom. Om 20:00 uur begint de normale satsang. Als je alleen voor de satsang wil komen dan ben je vanaf 19:45 uur welkom. De satsang wordt afgesloten met een korte meditatie en de shanti mantra’s.

Padma Rao Sahib, Saturnuslaan 21, 9742 EB Groningen
050 57 97 063 

‘’Om je geest te leren concentreren in dit materiële tijdperk is bhajans zingen makkelijker dan meditatie […]Bhajans, concentratie, meditatie, dit is de progressie. […] Bhajans gezongen met een-puntige geest hebben een gunstig effect op de zanger, de toehoorder en moeder natuur. Zulke liederen zullen uiteindelijk de geest van de luisteraar wakker maken.”

-AMMA

AGENDA