Menu

Gewoonten

De Amritapuri ashram is een plek voor spirituele verdieping. Een plek om je verbinding met Amma te versterken. Het is ook een klooster met eigen regels en gewoonten en het staat in India, waar sowieso al andere omgangsvormen zijn dan bij ons. Het is fijn voor jezelf en voor de ashram als je daar rekening mee houdt.

  • Om maximale concentratie op het goddelijke mogelijk te maken, bewaren ashrambewoners zoveel mogelijk de stilte. Als spreken nodig is, doe dat dan zachtjes.
  • In de ashram wordt je gevraagd om gepaste, ruimvallende kleding te dragen, die de schouders, bovenarmen en benen bedekt. In de ashram is goedkope licht katoenen kleding verkrijgbaar, die ook erg prettig is om te dragen in het warme klimaat. Veel vrouwen dragen sari’s of punjabi’s (wijde broek met een blouse tot aan of over de knie), mannen wijde katoenen broeken of dhoti’s (soort sarong). Korte broeken, hemdjes en zwemkleding zijn niet gepast.
  • Amma ontmoedigt mensen om in tijdens het verblijf in de omgeving te reizen en je focus op het innerlijk te houden. Mede om die reden is alles wat je nodig hebt voor je verblijf in de ashram verkrijgbaar.
  • Alle gasten en vaste bewoners wordt gevraagd om zich tijdens hun verblijf te onthouden van seksualiteit.
  • Gebruik van alcohol, tabak of andere drugs is in de ashram niet toegestaan.
  • In India is het niet de gewoonte om intimiteit tussen mannen en vrouwen in het openbaar te tonen. Vermijd hand vasthouden, omhelzingen en kussen, ook bij begroetingen. Mannen onderling en vrouwen onderling kunnen elkaar wel omarmen en omhelzen. Dit geldt overigens niet alleen in de ashram, maar in alle dorpen en steden in India.
  • De ashram is een zeer drukbezochte plaats, met op hoogtijdagen zoals Devi Bhava en festivaldagen enkele duizenden mensen. Dat vraagt van alle gasten en bewoners regelmatig geduld en inschikkelijkheid.