Menu

GreenFriends Nederland

Moeder Natuur omhelzen

GreenFriends™ is de groene tak van Embracing The World. GreenFriends heeft als doel de natuur te behouden en beschermen. We streven ernaar mensen de kans te geven om hun band met de natuur terug te vinden. Als we ons er weer van bewust worden dat wij onderdeel van de natuur zijn, zullen we haar ook meer respecteren. In feite zijn niet wij het die de natuur beschermen, het is de natuur die ons beschermt. In werkelijkheid is Moeder Natuur onze grote biologische moeder, we leven in haar, we worden door haar gedragen. De ontwikkeling en het welzijn van de mensheid hangt enkel van de zorg af welke wij voor de natuur dragen. Daarom staat het vernietigen van de natuur gelijk aan het vernietigen van onszelf.

Het observeren van de belangeloze manier waarop de natuur geeft kan ons inspireren. Maar ook haar kracht kan ons helpen sterker in het leven te staan. Zo zegt Mata Amritanandamayi: “Kijk naar het optimisme van de Natuur. Niets kan het stoppen. De deelname van een klein vogeltje, een dier, een bloem is altijd compleet. Het maakt niet uit welke ervaring zij ondergaan, zij gaan door met proberen, met heel hun hart. Dat is onze wezenlijke aard ook, alleen ons ego maakt mensen pessimistisch en veroorzaakt lijden”.

Wat we doen

GreenFriends is in 2001 gestart in India en is nu internationaal actief met verschillende groene projecten, zoals het planten van 1 miljoen bomen wereldwijd, lokale ecologische tuinprojecten, bijenhouderijen, creatieve plastic recycling methodes en nog veel meer. De Europese GreenFriends samenwerking is in 2010 tot stand gekomen om samen projecten te initiëren, elkaar te inspireren en betrokken te zijn in elkaars plannen. Kernwaarden in GreenFriends zijn compassie en onzelfzuchtige dienstbaarheid naar mens en natuur.

Voor meer informatie over de GreenFriends activiteiten in Europa, klik hier.

“Kijk naar het optimisme van de Natuur. Niets kan het stoppen. De deelname van een klein vogeltje, een dier, een bloem is altijd compleet. Het maakt niet uit welke ervaring zij ondergaan, zij gaan door met proberen, met heel hun hart. Dat is onze wezenlijke aard ook, alleen ons ego maakt mensen pessimistisch en veroorzaakt lijden”
– AMMA