Menu

Satsang bijeenkomsten

Op een aantal plaatsen in Nederland en België komen regelmatig mensen bij elkaar die zich allemaal geraakt voelen door Amma’s boodschap van liefde. Op deze avonden worden bhajans en mantra’s gezongen en wordt er gemediteerd.

De invulling van de bijeenkomsten is overal hetzelfde. Amma heeft richtlijnen gegeven voor mensen die zich door haar geïnspireerd voelen en die hun spiritueel leven willen richten naar haar leringen. Er wordt gestart met de Guru Stotram, gevolgd door de recitatie van de 108 namen van Amma. Daarna wordt er voorgelezen uit één van Amma’s boeken en worden een aantal van Amma’s Bhajans gezongen. Als laatste onderdeel is er een Arati: een ritueel met licht en vuur waarin Amma eer bewezen wordt en waarin kamfer wordt verbrand. Kamfer staat voor het ego en als het verbrandt blijft er niets over. Net zo wenst Amma voor ons dat ons ego en onze vasana’s, onze slechte neigingen, verbranden in het vuur van onze devotie en spirituele beoefening. Er wordt afgesloten met een aantal mantra’s voor vrede en harmonie in de wereld.

Bhajans zingen, het reciteren van Gods naam, is op zich al een meditatie. Amma zegt dat in deze drukke tijd vaak de stilte ontbreekt om in meditatie onze geest tot rust te brengen. Bhajan zingen maakt dat je je concentreert op God en op het hogere. Je komt erdoor in een meditatieve stemming. Er ontstaat innerlijke rust.

 

Praktische informatie

Elke donderdagavond is er satsang in het Amma Centrum. Deze satsang begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Op de eerste zondag van de maand wordt de satsang gehouden van 14:00 uur tot 16:00 uur. De donderdag satsang daarvoor komt dan te vervallen.

Deze satsang wordt ook online gestreamd. Je kunt de online stream volgen via ons YouTube-kanaal: https://YouTube.com/AmmaCentrumNederland

Een dag van tevoren sturen we de link door via de Amma Centrum Nederland Whatsappgroep en via het Amma Centrum Info Telegram kanaal.

Je kunt je aansluiten bij deze Whatsappgroep via de volgende link: https://chat.whatsapp.com/6cH7FuucGuOIKL5WPxyjzT
Abonneren op het Telegram kanaal kan via deze link: https://t.me/ammacentrum

Aanmelden van tevoren is niet nodig.

Kosten

De Satsang  is vrij toegankelijk. Een algemene donatie voor het Amma Centrum wordt op prijsgesteld.

 

‘’Om je geest te leren concentreren in dit materiële tijdperk is bhajans zingen makkelijker dan meditatie […]Bhajans, concentratie, meditatie, dit is de progressie. […] Bhajans gezongen met een-puntige geest hebben een gunstig effect op de zanger, de toehoorder en moeder natuur. Zulke liederen zullen uiteindelijk de geest van de luisteraar wakker maken.”

– Amma