Menu

Amritapuri ashram

Amritapuri is het hoofdkwartier van Amma’s wereldwijde missie. De ashram is het spirituele thuisfront voor Amma’s monastieke discipelen (brahmacharis en brahmacharinis) en honderden toegewijden. Alle bewoners wijden hun leven aan Godsrealisatie door middel van spirituele beoefening en het dienen van de wereld. Als Amma in de ashram is dan reizen iedere dag honderden mensen uit heel India, maar ook vanuit alle delen van de wereld naar de ashram voor Amma’s darshan. Amma ontvangt iedereen, luistert naar hun zorgen, troost hen, bemoedigt en inspireert hen en geeft zo richting aan de levens van talloze mensen.

Amma zelf noemt het Vasudhaiva kutumbakam: een levend voorbeeld van een oud Indiaas ideaal dat streeft naar ‘de hele wereld als één grote familie’.

Je treft hier mensen uit allerlei landen – met verschillende talen, gewoonten en religies – die samen vreedzaam onder één dak leven. In hun zoektocht naar de betekenis van het leven vervagen onderlinge verschillen en wordt iedereen een kind van Amma.

‘Kinderen, deze ashram bestaat voor de wereld, deze is voor jullie, voor allen die hier komen’ – Amma