Menu

Brahmastanam tempel

Brahmasthanamtempels vormen het hart van de puja’s en zijn de unieke gift van Amma aan de wereld.

In een goddelijk visioen zag Amma duidelijk hoe ze het lijden van de moderne mens kon verzachten door de eeuwenoude traditie van aanbidding in een tempel weer tot leven te brengen.

In gebedsplaatsen, vooral diegene die zijn ingewijd door een mahatma als Amma, is de atmosfeer zuiver en geladen met spirituele energie. Daarom zijn deze plaatsen bij uitstek geschikt voor geconcentreerde aanbidding.

Brahmasthanamtempels komen voort uit Amma`s zuivere besluit om het menselijk lijden te verlichten en het goddelijke vermogen, dat in ieder van ons aanwezig is, te ontplooien.

Het principe achter aanbidding in een tempel is de eenheid die aan de verscheidenheid ten grondslag ligt. Een uniek kenmerk van Amma’s Brahmasthanamtempels is het beeld (murti) met vier zijden, die de Goddelijke Moeder, Shiva, Ganapati en de slang Rahu voorstellen. Dit symboliseert de verschillende namen en vormen van God als de verschillende manifestaties van de ene Hoogste Realiteit in de wereld.

Vanaf 1989 heeft Amma in meer dan 21 ashrams in India en in Mauritius ceremonieel een Brahmasthanamtempel ingewijd.

 

Hoe vraag ik een puja aan?

‘Je bereikt meer concentratie door aanbidding in gedachten dan door uiterlijke aanbidding. In werkelijkheid is je hart de tempel, maar we beseffen dat nog niet. Daarom hebben we een uiterlijke tempel nodig om ons aan de innerlijke tempel te herinneren.’ 
– Amma