Menu

Yoga

Meditatieve Yoga

In de geschriften van Patanjali lezen wij: yoga is het stilleggen van de wervelingen in de geest. Daartoe beoefenen we asana’s ofwel houdingen, doen ademoefeningen (pranajama’s), leren we de concentratie te verbeteren en komen we tot mediteren.

De verschillende houdingen die in de yoga les worden beoefend dienen telkens een ander deel van het lichaam. Ook worden de verschillende spiergroepen soepel gemaakt en worden bewegingen gekoppeld aan het ademen. Het is een weldaad om steeds meer in contact te komen met alle facetten van lichaam en geest.

Daar hoort ook bij dat de aandacht naar binnen gekeerd wordt. De gedachten en emoties die nog ronddwarrelen in je, neem je waar als getuige. Je verbindt je er niet meer mee en dan kun je ze laten wegvloeien met de uitademing mee. Daarmee vloeit onrust weg en zo kan de rust vaker ervaren worden.

Je kunt langer in de stilte en vrede blijven als je die ademoefeningen steeds vaker gaat integreren in je leven. Vanuit de ontspanning kun je in meditatie komen en de rust en leegte ervaren die in ieder mens is. Daar ligt je ware zelf te wachten: vrede, harmonie, rust en liefde.

 

Praktische Info

Op dit moment is er een tijdelijke stop van de wekelijkse yogalessen. Die worden weer hervat na de verbouwing van de Grote Zaal (vloerverwarming & extra isolatie van de grote achterwand), zeer waarschijnlijk in februari 2023

De yoga lessen vinden plaats op dinsdagmiddag van 16:45 uur tot 18:00 uur. De lessen staan op zich, dus je kunt altijd aansluiten. Soms wijkt de tijd iets af en staat dat uitdrukkelijk vermeld bij de desbetreffende les.
Een individuele les kost € 12,-. Je kunt ook een 10-strippenkaart kopen voor € 100,-. Deze kaart kun je ook gebruiken voor andere activiteiten. Zowel de strippenkaart als de individuele les kun je ter plekke afrekenen, liefst per PIN.

Yogamatjes en meditatiekussens zijn aanwezig. Als je graag je eigen yogamat of kussentje wilt gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Als je een bolster hebt dan kun je die ook meenemen.
Gemakkelijke kleding en een dekentje voor bij de ontspanningsoefeningen is aan te raden.

De lessen worden gegeven door Ellen Schuring. Zij heeft haar 4 jarige yoga opleiding gekregen bij Yoga centrum Jans De Haan in Bussum. En wil graag haar ervaringen met ons delen

“Wanneer we de diepere principes van yoga begrijpen en in praktijk brengen, zullen we in staat zijn om vele andere deugden zoals geduld, vergevingsgezindheid en doorzettingsvermogen ons eigen te maken. Dat zal ons ook helpen om de liefde in onszelf te ontwikkelen.”

– Amma

Komende Stiltedagen