Menu

Voorzieningen

Vrijwel alles wat je nodig hebt voor je verblijf is in de ashram verkrijgbaar, maar als je gewend bent aan bepaalde producten of een dieet volgt dan is het handig om die mee te nemen. Onderaan de pagina staat een lijstje met dingen die sowieso handig zijn om mee te nemen vanuit Nederland.

International Office
Hier kun je je bij aankomst inschrijven en een sleutel van je kamer krijgen. Je kunt hier je paspoort veilig achterlaten en na afloop betalen voor je verblijf. Naast de International office kun je ‘supplies’ krijgen zoals lakens, matrassen en kussens, emmers voor de was en schoonmaakmiddelen.

Information Center
Hier is informatie over de ashram en de activiteiten en cursussen verkrijgbaar. Ze organiseren ook rondleidingen door de ashram voor nieuwkomers en dagtrips naar Amma’s weeshuis en het AIMS Ziekenhuis. Je kunt hier ook astrologieconsulten boeken. Vrijwel alle ashram uitgaven (boeken en folders) zijn hier in meerdere talen verkrijgbaar.

Geld
Op het ashram terrein is een bank waar je geld kunt wisselen of kunt opnemen met creditcards. Je kunt ook even naar de overkant daar zijn verschillende pinautomaten. Dit gaat meestal sneller en is goedkoper. Vergeet dan niet je bankpasje in te stellen op pinnen buiten Europa.

Eten & drinken
Bij de verblijfskosten zijn eenvoudige Indiase maaltijden inbegrepen. Deze zijn vaak scherp gekruid. Ander eten is tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar. In de grote hal wordt driemaal daags westers eten geserveerd. Tussendoor zijn in het westers cafe snacks te verkrijgen (o.a. eenvoudige gerechten als kitchary, pannenkoeken en toast met een omelet). Er is ook een buffet met Indiase snacks en een juicebar met vers fruitsap.
Er zijn op verschillende plekken in de ashram kranen waar gezuiverd water uit getapt kan worden. Dit is veilig om te drinken. Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen dan kun je ook plastic flessen water kopen. Verse kokosnoot is ook volop verkrijgbaar en een uitstekende en gezonde dorstlesser.

Winkeltjes
Er is een klein supermarktje in de ashram. Alles wat je nodig hebt aan zeep, tandpasta of andere drogisterijartikelen is hier verkrijgbaar. Er zijn diverse stalletjes met cd’s en boeken en andere souvenirs. Op het balkon in de Kali tempel is een winkel met meer op het westen gerichte souvenirs, geschenkartikelen en ashramkleding. Aan de overkant is Rams bazaar: een winkeltje met tweedehands kleding en spullen. Je kunt ook kleding op maat laten maken in het naaiatelier onder de Kali tempel. Er is ook een eko-winkeltje met biologische producten en souvenirs in de buurt van de backwaters.

Ayurveda
In de ashram kun je verschillende ayurvedische behandelingen laten doen. Van eenvoudige olie-massages tot een volledige pancha karma (reinigingskuur) van enkele weken. Ook zijn er volop ayurvedische medicijnen en voedingssupplementen verkrijgbaar bij de ayurveda stalletje, vaak in de ashram zelf geproduceerd.

Gezondheid
In de ashram is een kleine polikliniek met spreekuur van artsen van het AIMS Ziekenhuis. Ook zijn er fysiotherapeuten en alternatieve behandelingen mogelijk als homeopathie, massage en healing mogelijk. Kijk voor meer informatie op de mededelingen borden bij de trap in de Kali tempel.

Astrologie en puja’s
Er zijn verschillende westerse en vedische astrologen die je horoscoop kunnen interpreteren. Ook kunnen zij adviezen geven om bijvoorbeeld bepaalde puja’s te doen om blokkades op te ruimen.
Puja’s worden dagelijks, vaak ’s morgens vroeg, uitgevoerd in de Kalari tempel. Iedereen kan een puja laten uitvoeren voor zichzelf of voor anderen.

Internet en telefoon
Er is een internet café het balkon van de Kali tempel. Voor internationale telefoontjes kun je naar de ‘telephone booth’ rechts naast de tempel. Je kunt hier ook simkaarten kopen voor je telefoon als je voor langere tijd blijft. Let op: voor het aanvragen van een simkaart moet je pasfoto’s hebben.

Wasserij
Tegen een kleine vergoeding kun je je kleding laten wassen.

Bibliotheek
In de Childrens Library is groot assortiment spirituele boeken in diverse talen voor kinderen en volwassenen beschikbaar.

Zwemmen
In de ashram is een zwembad met aparte zwemtijden voor mannen en voor vrouwen. Zwemkleding voor mannen is een lange zwembroek tot op de knie, voor vrouwen zijn er speciale zwemjurkjes (verkrijgbaar in de ashram). Zwemmen in de oceaan is niet toegestaan: vanwege de stroming is dat erg gevaarlijk.

Wat kun je beter meenemen of regelen vanuit Nederland
– Opblaasbaar slaapmatje
– Medicijnen
– Zonnebrand
– Maandverband en tampons
– Een klein bedrag in euro’s voor noodgevallen
– Zorgverzekeringspas
– Reisverzekering
– Dieetproducten of voedingssupplementen

Vaccinaties
Raadpleeg de GGD website voor het meest recente vaccinatieadvies voor India. In het gebied rond de ashram komt geen malaria voor.