Menu

Huizenbouw en renovatie van sloppenwijken

Wereldwijd is meer dan één miljard mensen (één op de zeven!) dakloos. Daarom bouwt ETW gratis huizen; inmiddels al meer dan 45.000.

In 1997 startte Amma een huizenbouwproject dat in totaal 125.000 huizen in heel India zal bouwen. Ze deed dit in antwoord op een noodkreet van vrouwen die woonden in rieten hutten, deze werden bij heftige regenval onbewoonbaar.

Tot nu toe zijn meer dan 45.000 woningen gebouwd op meer dan 75 locaties. Gemiddeld bestaan de huishoudens uit zes personen, het aantal mensen dat geholpen is loopt dus boven de kwart miljoen.

Het zijn niet alleen huizen die gebouwd worden, veelal is het een hele wijk en daarmee een gemeenschap, compleet met straten, elektriciteit, buurtgebouwen, riolering en schoon drinkwater. Na de tsunami in 2004 zijn ook huizen gebouwd in Sri Lanka en op de Andaman eilanden.

In Poona werd een hele sloppenwijk gerenoveerd waarbij meer dan 1.600 families een nieuw ruim appartement kregen. Naast een woonplek kregen de kinderen onderwijs en zijn er beroepsopleidingen voor volwassen.

En verder nog:

  • 6.200 nieuwe woningen voor slachtoffers van de Tsunami van de Indische Oceaan
  • 2.000 nieuwe woningen voor overstromingsslachtoffers in Raichur
  • 1.200 nieuwe woningen voor slachtoffers van de aardbeving in Gujarat in 2009