Menu

Amma’s tuin

Verscholen achter de klassieke voortuin van het Amma Centrum lag voorheen een weiland ter grootte van bijna twee voetbalvelden! Sinds enkele jaren wordt er gewerkt aan een gemeenschapstuin op ecologische grondslag. De vlakke wildernis maakt langzaam plaats voor een prachtig ontworpen tuin, met bloem- en kruidencirkels, vele groenteperken, een voedselbos en stilteplekken.

“De hele natuur – het gras, de insecten, de bomen, dieren en mensen – zijn onderdeel van een groter geheel.
Door het ontwikkelen van een liefdevolle relatie tussen mens en natuur, zijn beiden verzekerd van zowel de balans in de natuur als het welzijn van de mensheid.”
 – Amma

Meehelpen – tuinseva

Vrijwilligerswerk in Amma’s tuin: bewegen in de buitenlucht, ontmoeten mens en natuur, inkeer naar binnen…

Er is een enthousiast team van tuinmensen, dat graag nieuwe mensen ontvangt en waar nodig begeleidt bij het tuinieren. Met elkaar werken we aan een bezielde tuin en genieten we van de pracht en stilte en de bijzondere ontmoetingen die plaatsvinden.

Vaste momenten waarop er getuinierd wordt, zijn:

 Iedere dinsdagochtend van 10:00 – 12:30 uur. Om 11:00 uur is er theepauze. Ervaring met tuinieren is niet vereist.

Iedere vrijdag vanaf 10:00 – 17:15 uur *
Daarnaast wordt er ook geregeld doordeweeks gewerkt en genoten. Ook daarbij ben je van harte welkom. Mail bij vragen of om je aan te melden wanneer je zou willen komen naar tuin@amma of stuur een Wahtsapp naar 06 12 15 18 55 (Amrita)

(*) je kunt natuurlijk ook later komen.

Om het tuinwerk goed in te kunnen delen is het verzoek om je vooraf op te geven via  Laat ook even weten of je soep mee wilt eten.

Oproepjes
Voor een aantal vaste tuinklussen zijn we op zoek naar vrijwilligers. Zoals voor het bewerken van de moestuin en de opbrengsten ervan (zoals het inmaken van groenten en fruit).
Ook is degelijk tuingereedschap zeer welkom, zoals goede snoeischaren, spitvorken en een rvs graskantsteker. Heb je iets ongebruikt staan, dan zijn we zeer geïnteresseerd.

Graag tot ziens in Amma’s tuin!