Menu

Groene initiatieven

1.000.000 bomen geplant

Als lid van de Verenigde Naties 1-Miljard Bomencampagne, heeft Embracing the World sinds 2001 al meer dan 1 miljoen bomen geplant. Na de Tsunami in de Indische Oceaan 2004 hielpen we 13 km kust van India te stabiliseren door 30.000 jonge bomen langs de kust te planten. Vrijwilligers nemen in het eerste jaar de zorg voor de bomen op zich. Die ervaring heeft ons het inzicht gegeven om nu de belofte aan te gaan om wereldwijd zes miljoen bomen te planten.

Zelf groenten verbouwen

Amma stimuleert mensen om zelf groenten te verbouwen, vanwege het voedseltekort in de wereld maar ook om de verloren harmonie tussen mens en natuur te herstellen. Geïnspireerd door deze oproep, zijn onze vrijwilligers begonnen met het aanleggen van biologische tuinen rond hun eigen huis en in gemeentelijke tuinen over de hele wereld. Via online en lokale trainingen leren vrijwilligers hoe ze alle mogelijke plekken kunnen gebruiken om groenten te telen – van balkons tot vensterbanken tot gemeenschapstuinen.

Biologisch telen

In februari 2013 lanceerde Amma een initiatief ter bevordering van de teelt van biologisch voedsel in Kerala, India. We hebben gratis zaden verdeeld aan 10.000 vrouwen, zodat ze biologische groenten kunnen kweken om hun gezinnen te voeden. Er zijn in totaal 1.000 hectare grond beschikbaar voor dit project. We organiseren ook trainings- en demonstratieklassen door biologische boeren.

Compost

Compostbehandelingssystemen zijn neergezet in bijna al onze vestigingen. In India produceren onze instellingen meer dan acht ton compost per dag.

Recycling

Het recyclingcentrum in Amritapuri, ons internationale hoofdkantoor, dient als een educatief model voor professioneel afvalbeheer en is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de snelgroeiende bevolking van India.