Menu

Zelf naar de ashram reizen

Iedereen is welkom om deel te nemen aan het ashramleven. Je kunt er een dag verblijven als onderdeel van een reis door Zuid India, voor een hele vakantieperiode of zelf enkele maanden.

Wanneer is Amma er?
Amma is veel op reis, dus als je haar beslist wilt ontmoeten, raadpleeg dan het tourschema op de Amritapuri website. Meestal is Amma in de Ashram in augustus, september en december. In januari, februari en maart reist Amma meestal door zuid en noord India. In april en mei reist ze naar Australië, Reünion en Mauritus en Singapore. In juni en juli gaat ze naar de Verenigde Staten, Canada en Japan, in oktober en november is ze meestal in Europa.

Accommodatie
De ashram biedt eenvoudige huisvesting in flats met een eigen wc en douche. Je deelt een kamer met een of twee andere bezoekers. Echtparen en gezinnen krijgen een eigen kamer. Er wordt geslapen op voor westerse begrippen harde en dunne matrassen. Veel westerlingen nemen daarom een opblaasbaar campingmatje mee.

Voor de ashram is het fijn als ze weten dat je komt. Ze kunnen dan een slaapplek voor je boeken en zorgen dat je goed ontvangen wordt.
Je kunt je aanmelden door hier het formulier in te vullen. Je kunt daar ook een taxi boeken om je op te laten halen van het vliegveld. Ook als je problemen hebt met je gezondheid of als je speciale wensen hebt dan kun je dat aangeven.

Kosten
De kosten voor verblijf zijn ongeveer € 100 per maand. Als je korter verblijft geldt een dagprijs van ongeveer € 4. Kinderen onder 6 jaar zijn gratis, tot 12 jaar halve prijs. In de verblijfskosten zitten drie eenvoudige (maar vaak scherp gekruide) Indiase maaltijden. Niet scherp gekruid eten is tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar in de westerse restaurants en snackshops.

Covid-19 maatregelen in de ashram – Amritapuri gesloten voor publiek

Sinds begin maart is de ashram vanwege Covid-19 gesloten. Er worden geen nieuwe bezoekers toegelaten, ook niet als ze al langere tijd in India verblijven.

Alle mensen die vanaf 25 februari in de ashram zijn aangekomen zijn verplicht vier weken in zelf-quarantaine gegaan. 

In de ashram zelf blijven de beworers zoveel mogelijk op kamer, dragen daarbuiten mondkapjes en houden zich zoveel mogelijk aan de 1,5 marteter afstand eisen. Amma is gestopt met darshan geven, maar komt wel dagelijks voor meditatie, satsang en bhajans naar buiten. 

De lockdown in India is officieel van start gegaan op 25 maart en daarna een aantal keren verlengd, de laatste keer tot 30 mei. Al het vliegverkeer naar India, maar ook binnenlandse vervoer is goeddeels gestopt. 

Routebeschrijving

Vliegen
De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn:
Thiruvananthapuram (Trivandrum)
3 uur met de taxi (120 km ten zuiden), kosten ca. € 30
Cochin (Kochi)
4 uur met de taxi (160 km ten noorden), kosten ca. € 45

Taxi
Je via het aanmeldformulier voor de ashram ook een taxi boeken. Dit is zeker als je voor het eerst gaat erg aan te raden. Er staat dan op het vliegveld een chauffeur voor je klaar met een bordje met jouw naam er op. Je rekent de kosten af in de ashram bij aankomst.

Je kunt ook bij aankomst op het vliegveld zelf een zgn. Prepaid taxi boeken, de kosten zijn ongeveer hetzelfde. Je kunt dan als bestemming de Mata Amritanandamayi Ashram’ in Amritapuri in Parayakadavu (spreek uit als ‘Parayakadau.’) aangeven. Vraag om vanaf Karunagappally over de ‘Beach Road’ te gaan. Deze weg gaat via een brug over de backwaters en brengt je direct op het ashramterrein. Anders word je in Vallickavu (spreek uit als ‘Vallikau’) afgezet. Vanaf daar kun je dan de brug over de backwaters nemen die rechtsreeks bij de ashram uitkomt.

Trein
Kayamkulam (12 km ten noorden van Amritapuri) of in Karunagapally (10 km ten zuiden) zijn de belangrijkste stations. Vandaar uit kun je je met een kleine auto-riksha of taxi naar Vallickavu of Amritapuri (spreek uit ‘Vallikau’) laten brengen. De auto-riksha en bus vanaf Karunagapally zet je naast of in Amritapuri af. Als je met de bus/auto-riksha uit Kayankulam komt, stap je uit in Vallikavu. Hier kun je met een bootje over de backwaters naar de ashram varen of je kunt de hoge brug nemen.

Bus
Vanuit het busstation in Thirivanantapuram kun je een bus nemen tot Karunagapally (express bus). Vandaar uit kun je de bus, auto-riksha, of taxi nemen naar Amritapuri. Het busstation van Thirivanantapuram is vanaf het vliegveld bereikbaar met riskha of taxi, of met een lokale streekbus.

Mocht je nog vragen hebben of in contact willen komen met ervaren Amritapuri bezoekers stuur dan een mailtje naar .