Menu

Introductie tot de Bhagavad Gita

De Bhagavad Gita

De Bhagavad Gita bevat de essentie van de Veda’s en de Upanishaden. Het biedt aan iedereen met een open geest handvatten om om te gaan met de verschillende uitdagingen van het leven. Het wortelt in de oude traditie van Sanatha Dharme – De Eeuwige Waarheid. Het kan richting geven aan je leven. Je besef verdiepen over het doel van het leven en hoe je dat doel kunt bereiken.

Deze cyclus van 7 lezingen behandelt de essentie van de Gita in vogelvlucht en is gebaseerd op de lezingen en commentaren van Swami Dayananda Saraswati uit Rishikesh, India. Hij was zeer vertrouwd met de Vedische geschriften en tradities en onderwees op dezelfde traditionele wijze die gebruikelijk was in het oude Gurukula systeem van India. Aan de hand van 10 verzen geeft hij inzicht in de belangrijkste aspecten die door de Gita worden behandeld. Op die manier krijg je de essentie van de Gita in een notendop aangereikt.

Alhoewel het aan te raden is om alle 7 lezingen te volgen, staat elke lezing ook op zich en kan je ook halverwege instappen.

De lezingen worden gegeven door Dirk Overlaet

Praktische Informatie

De lezingen worden gegeven op woensdagavond van 20:00 uur tot 21:30 uur. Om de twee weken, startend op woensdag 23 september en eindigend op 16 december.

Kosten
Een individuele les kost € 12,-. Je kunt ook een 10-strippenkaart kopen voor € 100,-. Deze kaart kun je tevens gebruiken voor andere activiteiten.
Zowel de strippenkaart als de individuele les kun je ter plekke afrekenen, liefst per PIN.

Aanmelding
Er zijn door de corona maatregelen maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelding van tevoren is daarom noodzakelijk.
Je kan je aanmelden door een mailtje te sturen naar . Vermeld daarbij ook je telefoonnummer. Of je kan ook een berichtje sturen via Telegram naar @AmmaCentrumNederland
We vragen je de gangbare corona maatregelen in acht te nemen. Kom dus niet bij verkoudheidsklachten, griep en/of verhoging of wanneer je in “verplichte” quarantaine bent. Ook in het centrum wordt gepaste afstand van elkaar bewaard en is het gebouw maar beperkt open voor het publiek.

Info
Bij vragen, mail naar  of een berichtje via Telegram naar @AmmaCentrumNederland

Locatie
Amma Centrum, Driebergseweg 16a, Zeist

“Wanneer iemand alle verlangens opgeeft die in de geest opkomen, Oh! Pārtha, tevreden in zichzelf, alleen met zichzelf, van die persoon wordt gezegd dat hij gevestigd is in standvastige kennis.”

– Bhagavad Gita 2.55

Agenda