Menu

Zingen met Kirtanbliss

Kirtan zingen

Goed kunnen zingen is niet belangrijk bij het kirtan zingen, het is een spirituele beoefening. Omdat we samen zingen met dezelfde intentie ontstaat een harmonisch veld waarin het voor iedereen makkelijk wordt om diepere lagen van rust, stilte en vreugde in zichzelf te ervaren. Het zingen van de Heilige namen heeft een zuiverende werking op je gehele wezen. Iedere maand vindt er een kirtan bijeenkomst plaats in het Amma Centrum.

Kirtan zingen is het zingen van mantra’s of devotionele liederen (bhajans) Dit gebeurt meestal in call & response vorm.  De teksten zijn over het algemeen eenvoudig zodat je je helemaal op de devotie kan richten. Je herhaalt steeds de namen van verschillende goden of een mantra, bv. “Om Namah Shivaya”. Dat maakt het makkelijk om je er aan over te geven en maakt het bij uitstek tot een zeer meditatieve belevenis. 

Allemaal graag tot ziens!

Praktische informatie

Je bent een kwartier voor aanvang welkom. De toegangs is gratis. Een donatie ter ondersteuning van de activiteiten in het Amma Centrum wordt op prijs gesteld.

Om deel te kunnen nemen moet je je wel van tevoren opgeven via email of Telegram.  Dit komt omdat er door de corona maatregelen maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn en we niemand willen teleurstellen aan de deur. 

We vragen je de gangbare corona maatregelen in acht te nemen. Kom dus niet bij verkoudheidsklachten, griep en/of verhoging of wanneer je in “verplichte” quarantaine bent. Ook in het centrum wordt gepaste afstand van elkaar bewaard en is het gebouw maar beperkt open voor het publiek.

Aanmelding

Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar  of een bericht naar @AmmaCentrumNederland (Telegram).
Als je geen bevestiging krijgt, kijk dan even in de spamfilter.

Begeleiding

De middag/avond wordt begeleid door:

Mangalam Wesseling – zang/harmonium
Tammo Heikens – sitar/(bas)gitaar/harmonium/zang
Dineesh Lalbahadoersingh – tabla
Inder Lalbahadoersingh – SPD (e-percussie)

Meer info: www.kirtanbliss.nl

 

‘’Om je geest te leren concentreren in dit materiële tijdperk is bhajans zingen makkelijker dan meditatie […]Bhajans, concentratie, meditatie, dit is de progressie. […] Bhajans gezongen met een-puntige geest hebben een gunstig effect op de zanger, de toehoorder en moeder natuur. Zulke liederen zullen uiteindelijk de geest van de luisteraar wakker maken.”

-Amma

AGENDA

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.