Menu

Zingen met Kirtanbliss

LET OP: in verband met Covid-19 zijn alle Kirtan avonden in het Amma Centrum voorlopig opgeschort, kijk op www.kirtanbliss.nl voor informatie over andere concerten.

Iedere maand zingen wij kirtan in het Amma Centrum. Goed kunnen zingen is niet belangrijk, het kirtan zingen is een spirituele beoefening. Omdat we samen zingen met dezelfde intentie ontstaat een harmonisch veld waarin het voor iedereen makkelijk wordt om diepere lagen van rust, stilte en vreugde in zichzelf te ervaren. Het zingen van de Heilige namen heeft een zuiverende werking op je gehele wezen. Iedere maand vindt er een kirtan bijeenkomst plaats in het Amma Centrum.

Kirtan zingen is het zingen van mantra’s of devotionele liederen (bhajans) Dit gebeurt meestal in call & response vorm.  De teksten zijn over het algemeen eenvoudig zodat je je helemaal op de devotie kan richten. Je herhaalt steeds de namen van verschillende goden of een mantra, bv. “Om Namah Shivaya”. Dat maakt het makkelijk om je er aan over te geven en maakt het bij uitstek tot een zeer meditatieve belevenis.

De avond wordt begeleid door:

Mangalam Wesseling – zang/harmonium

Tammo Heikens – sitar/(bas)gitaar/harmonium/zang

Dineesh Lalbahadoersingh – tabla

Inder Lalbahadoersingh – SPD (e-percussie)

 

Allemaal graag tot ziens!

Hoe laat:  Avond: inloop: 19:15, aanvang 19:30 einde rond 21:00

Middag: inloop: 14:00, aanvang 14:30, einde rond 16:00

Locatie: Amma Centrum, Driebergseweg 16a, Zeist

Toegang: een donatie ter ondersteuning van de activiteiten in het Amma Centrum

Meer info: www.kirtanbliss.nl

 

Komende data: zie agenda

‘’Om je geest te leren concentreren in dit materiële tijdperk is bhajans zingen makkelijker dan meditatie […]Bhajans, concentratie, meditatie, dit is de progressie. […] Bhajans gezongen met een-puntige geest hebben een gunstig effect op de zanger, de toehoorder en moeder natuur. Zulke liederen zullen uiteindelijk de geest van de luisteraar wakker maken.”

-AMMA

AGENDA

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.