Menu

Jivamritam: schoon drinkwater voor 10 miljoen mensen in 5.000 dorpen door heel India

8 oktober 2017, Amritapuri, Kerala, India

Volgens WaterAid India, ontberen een geschatte 76 miljoen mensen toegang tot schoon drinkwater in India. Meer dan 60.000 kinderen, van vijf jaar en jonger, sterven jaarlijks aan ziekten die diaree tot gevolg hebben veroorzaakt door het drinken van onzuiver drinkwater en slechte hygiene. Volgens UNICEF India, behandelen 67% van de Indiase gezinnen hun drinkwater niet, zelfs als het besmet kan zijn met schadelijke bacteriën en chemicaliën.

Vandaag hebben wij op het hoofdkwartier van Embracing the World in Amritapuri, Kerala, India, een belangrijk nieuw initiatief gelanceerd. Personeel en studenten van onze eigen Amrita Universiteit hebben een modulair water filtratie systeem bedacht en vormgegeven, en nadat het concept is bewezen, zullen wij waterfiltratie systemen installeren om schoon drinkwater te genereren voor meer dan 10 miljoen dorpelingen in het hele land. Het initiatief is geïnaugureerd door de President van India, Shri Ram Nath Kovind.

De beginfase van het project – dat tot doel heeft om “Jivamritam” filtratie systemen voor schoon drinkwater in 5.000 dorpen in het land te installeren – wordt volledig gesponsord door de Mata Amritanandamayi Math, de overkoepelende organisatie van Embracing the World. Het project is geraamd op 1 miljard roepies ($15.27 Miljoen USD). Elk Jivamritam Systeem kan in de dagelijkse water-behoeften voor 400 gezinnen, bestaand uit 5 leden, voorzien.

Het Jivamritam Filtratie Systeem is bedacht en ontwikkeld door personeel en studenten van onze eigen Amrita Universiteit. Wij hebben de intentie om alle 5.000 Jivamritam Systemen werkend te krijgen binnen een jaar, mits wij de benodigde vergunningen van de lokale administraties op tijd krijgen.

“Het Jivamritam Systeem bestaat uit een duaal zand en geactiveerd carbon filter dat hangende deeltjes en troebelheid verwijderd, gevolgd door micron filters van vijf micron en een micron filtratie,” sprak Dr. Maneesha Sudheer, hoofd van het Jivamritam project van de Amrita Universiteit. “Elk systeem bevat tevens een ultraviolet water-zuiveraar die pathogene besmetting verwijdert, alsook twee wateropvang tanks – met een 2.000 liter ingang en 1.000 liter afvoer – om het behandelde en onbehandelde water gescheiden te houden. De tanks met gezuiverd water worden uitgevoerd met kraantjes zodat er direct vanuit het systeem water getapt kan worden.”

Dr. Maneesha voegde toe dat het Jivamritam Systeem modulair zal zijn. “Het water van elk dorp verschilt, en daardoor kunnen er verschillende behoeften zijn,’ sprak zij. “Dit is de eerste module, en indien nodig zullen daar variaties op volgen.”

President Kovind inaugureerde Jivamritam in aanwezigheid van Amma door het onthullen van een model systeem voor een menigte van duizenden van Amma’s bewonderaars die bijeen gekomen waren voor de gelegenheid.

De President, Amma en de menigte keken vervolgens via een live-stream verbinding toe hoe een Jivamritam Systeem schoon water bood aan dorpelingen in Clappana, Kollam.

Link: https://www.amritapuri.org/70050/17jivamritam.aum